Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Yargılandıkları davayı bu kez izlediler

/ Kaynak: DHA
Yargılandıkları davayı bu kez izlediler

Politika Haberleri  / DHA

BDP milletvekilleri Faysal Sarıyıldız, Selma Irmak, İbrahim Ayhan, Gülsel Yıldırım ile Kemal Aktaş, bugün yargılandıkları davaya izleyici olarak katıldı.

Diyarbakır'da KCK davalarından yargılanan ve Anayasa Mahkemesi'nin kararının ardından tahliye edilen BDP milletvekilleri Faysal Sarıyıldız, Selma Irmak, İbrahim Ayhan, Gülsel Yıldırım ile Van Bağımsız Milletvekili Kemal Aktaş, bugün yargılandıkları davaya izleyici olarak katıldı. Diyarbakır'da görülen ve aralarında geçen 4 Ocak'ta tahliye edilen milletvekillerinin de bulunduğu 95'i tutuklu 152 sanığın yargılandığı KCK ana davasına bugün Diyarbakır 6'ncı Ağır Ceza Mahkemesi'nde devam edildi. Duruşmaya tahliye olan BDP Şırnak Milletvekilleri Faysal Sarıyıldız, Selma Irmak, Şanlıurfa Milletvekili İbrahim Ayhan, Mardin Milletvekili Gülser Yıldırım ile Van Bağımsız Milletvekili Kemal Aktaş, BDP Genel Başkan Yardımcısı ve Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkan adayı Gültan Kışanak izleyici olarak katıldı.
Duruşmaya girmeden önce gazetecilere açıklamada bulunan Kemal Aktaş, 2009 yılından beri KCK tutuklamaları adı altında hukuksuz ve adaletsiz bir şekilde 5 yıla yakındır arkadaşlarının özel yetkili mahkemeler tarafından yargılandığını belirterek şöyle dedi:
BU GİDİŞAT TERKEDİLMELİ
"Biz bu operasyonları ilk günden beri çok hukuksuz, gayri meşru, tamamen konjektürel, tamamen siyasi operasyonlar olarak, siyasi soykırım operasyonları olarak değerlendirdik. Türkiye'deki son gelişmelerle ilgili aslında bu çok iyi ayyuka çıktı, çok belirgin bir hale de geldi. Bize uygulanan hukuk aslında uluslararası sözleşmelerin, anlaşmaların, hatta Türkiye'deki hukuk normlarının dışında uygulanan bir uygulama. Dolayısıyla biz bu gidişatın mutlaka terk edilmesi ve bir an önce bırakılması, hukukun doğru bir biçimde işletilmesi gerektiğine inanıyoruz. Demokratik çözüm sürecinin de başarısı acısından da bunun elzem olduğunu düşünüyoruz. Biz şimdiye kadar duruşmaları tutuklu olarak izliyorduk. Bildiğiniz gibi en son yaşanan sıkıntılı gelişmelerden sonra bizlerde dışarıya çıktık. Bugün arkadaşlarımızla birlikte duruşmaya katılacağız. Biz arkadaşlarımızın bırakılmasını ve onlarla birlikte dışarı çıkmayı bekliyoruz."
KIŞANAK: ARKADAŞLARIMIZ ÖZGÜRLÜKLERİNE KAVUŞSUN
BDP Genel Başkan Yardımcısı Gültan Kışanak ise, uzun tutukluluk süresinin bir hak ihlali olduğunu ve buna son verilmesi gerektiğini söyledi. Kışanak, "Tutukluluk bir istisnadır, ama bizde süreklilik haline geldi, cezalandırma haline geldi ve uzun tutukluluk tam bir hak ihlali durumundadır. Anayasa Mahkemesi'nin verdiği son kararlarda artık yerel mahkemelerin dikkate alması gerektiren gelişmeler olmuştur. Biz umut ediyoruz ki bugün ki duruşmadan 4 yıla aşkın zamandır tutuklu olan arkadaşlarımızın serbest bırakılması yönünde bir karar çıksın. Normal olması gereken bu. Biz artık Türkiye'nin normalleşmesini düşünüyoruz. Asıl problemin bu olduğunu, devletin normal hukuk normu içersinde hareket etmediğini ve bir normalleşme olacaksa bunun hukukta, adalette, devlette, yargıda olması gerektiğini düşünüyoruz. Bu nedenle biz istiyoruz ki bugün evrensel, normal, hukuk kurallarına uygun olarak adalete uygun olarak karar verilsin ve arkadaşlarımız özgürllüklerine kavuşsunlar "dedi.
Politika
Kaynak: DHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...