Balbay: "Geçici 2'inci madde kalkmalı"

/ Kaynak: AA
Balbay: "Geçici 2'inci madde kalkmalı"

Politika Haberleri  / AA

CHP İzmir Milletvekili Mustafa Balbay, geçici 2. madde gereğince görev yapan özel yetkili mahkemelerin görevlerinin sona erdirilmesi gerektiğini söyledi.

CHP İzmir Milletvekili Mustafa Balbay, "Ben, kamuoyu vicdanında kabul görmemiş yargılamalar nedeniyle tutuklu bulunan herkesin tahliyesinden yanayım" dedi. Balbay, İstanbul 15. Ağır Ceza Mahkemesi'nce, Silivri Ceza İnfaz Kurumları Yerleşkesi dışında oluşturulan büyük salonda görülen, terör örgütü PKK'nın üst yapılanması KCK'ya ilişkin, aralarında gazetecilerin de bulunduğu 19'u tutuklu 46 sanığın yargılandığı davanın 30. duruşmasını izledi. Çıkışta basın mensuplarına açıklamalarda bulunan Balbay, sabah duruşmayı izlemeden önce partisinin Malatya Milletvekili Veli Ağbaba ve Erzincan Milletvekili Muharrem Işık ile birlikte cezaevinde yatan eski Genelkurmay Başkanı emekli Orgeneral İlker Başbuğ, gazeteci Tuncay Özkan, Prof. Dr. Fatih Hilmioğlu, Yalçın Küçük, emekli Orgeneral Hurşit Tolon ve Ali Deniz Kutluk'u ziyaret ettiğini söyledi.

Bugün izlediği ve gazetecilerin de yargılandığı KCK davasının iddianamesini okuduğunu ve iddianamenin kendisine ''tanıdık'' geldiğini belirten Balbay, yargılamanın, yapılan haberlerden, görüşmelerden, bir kartvizitten, bilgisayarlardaki bir nottan oluşturulduğunu dile getirdi.

Balbay, davaya bakan avukatların, geçici 2. madde gereğince görevine devam eden özel yetkili mahkemelerin görevlerinin sona erdirilmesi gerektiğini söylediklerini kaydederek, Tuncay Özkan, Fatih Hilmioğlu, İlker Başbuğ'un da böyle düşündüğünü ve bunu kendisine söylediklerini aktardı.

"Düşünün, bugün belki Türkiye'de çok farklı yelpazede görünen bu kişilerin ortak sorunu 'hukuksuzluk' haline gelmiştir. Herkesin aynı çuvala konulduğu bu yargılamalarla birlikte yargı çuvallamıştır. Bu çuvallamanın ortadan kaldırılması için yeni bir çuval aramak, daha kötü bir çuvallamayı beraberinde getirecektir" diyen Balbay, bu yargılamaların en azından özgür yapılması gerektiğini dile getirdi.

Balbay, "Ben, kamuoyu vicdanında kabul görmemiş yargılamalar nedeniyle tutuklu bulunan herkesin tahliyesinden yanayım. Burada, bu KCK davasında da biraz inceleyince görüyorsunuz ki bunlar gerçekten delil değil. Eğer bunlar delilse, Türkiye'de başta gazeteciler olmak üzere herkes tehdit altındadır" diye konuştu.

Politika
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...