Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Dikkat! Bu sitelere bilgilerinizi kaptırmayın

Dikkat! Bu sitelere bilgilerinizi kaptırmayın

TEKNOLOJİ Haberleri

Polis son zamanlarda artan sahte e-ticaret sitelerine karşı dikkatli olunması gerektiğini söylüyor.

Emniyet Genel Müdürlüğü Siber Suçlarla Mücadele Daire Başkanlığı, internette yapılan alışverişle ilgili önemli uyarılarda bulundu.

gt; TUZAKLARA KARŞI: Google ve benzeri arama motorlarında ilk sıralarda çıkan sitelerin güvenli olduğu kanaati yanlıştır. Dolandırıcılar, belirledikleri kelimeler arandığında ilk sırada çıkması için farklı tuzaklar kuruyor. Bunun için güvenli olduğunu bildiğiniz sitenin tam adresini adres çubuğuna yazarak bağlanmalısınız.


gt; 3D GÜVENLİK KODU: İnternet üzerinden kredi kartı ve banka kartıyla yapılan alışveriş işlemlerinin güvenliğinin artırılması için geliştirilmiş bir sistem olan 3D güvenlik kodu sayesinde; kart bilgileriniz çalınsa bile, 3D şifresi ve güvenlik soru-cevabı bilinmediği için sisteme dâhil işyerlerinde harcama yapılamaz.


gt; ÖNEMLİ BİLGİLER PAYLAŞILMAMALI: Cep telefonu ile arayarak kendilerini polis, savcı, bankacı gibi tanıtan kişilere güvenilmemeli ve talep edilen kimlik ve kredi kartı bilgileri paylaşmamalı. Bankalar tarafından gönderilen SMS'ler üçüncü kişiler ile paylaşmamalı, gelen SMS içeriğini teyit etmek için bankalarla görüşülmeli. nbsp;




UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...