Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Altın fiyatları yükselecek mi? İşte cevabı

Altın fiyatları yükselecek mi? İşte cevabı

Ekonomi Haberleri

Altın fiyatlarının yurt dışındaki ekonomik, sosyal ve siyasi gelişmelere bağlı değişebildiğini belirten uzmanlar, altın yatırımcılarına seslendi...

Cuma günü ABD'de açıklanan tarım dışı istihdamın beklentilerin çok altında kalmasıyla yükselişe geçen altın bugün 1254 dolara kadar çıktı. Uzmanlara göre altındaki hareketlilik devam edecek. İstanbul Kuyumcular Odası (İKO) Başkanı Alaattin Kameroğlu, altının onsu bin 254,21 dolara çıkarak 12 Aralık 2013'ten bu yana en yüksek seviyeye ulaşmasına ilişkin, "Elinde altını olanlar beklesin, TL'de olanlara da altına dönmelerini tavsiye ederim" dedi. Kameroğlu, altın fiyatlarının yurt dışındaki ekonomik, sosyal ve siyasi gelişmelere bağlı değişebildiğini söyledi. Altında Türk Lirası karşılığındaki değişkenliğin ülkedeki ekonomik ve siyasi duruma bağlı olduğuna dikkati çeken Kameroğlu, "15-20 puan yükselme olmuş. Herhangi siyasi gerilim yaşandığı ve dolar 2,5 lira olduğu zaman altının gramı 100 lirayı da geçer. İçerideki huzur ortamına bağlı olduğunu düşünüyorum. Elinde altını olanlar beklesin, TL'de olanlara da altına dönmelerini tavsiye ederim" ifadesini kullandı.

İntegral Menkul Değerler Analisti Beste Naz Süllü, altında neler oluyor sorusuna cevap veriyor: "Fed'in tahvil alımlarından çıkış stratejisi için seçtiği zamanlama tartışmalara sebep olsa da, nihayetinde beklenen sonun başlangıcını yaparak Aralık ayı toplantısında bir kısım azaltıma gitmeye başladı. Taper kararını almasıyla altın fiyatları ilk etapta baskılansa da, diğer para birimlerine karşı ralli yapan Dolar'a karşı, Altın da 'güçlü' durmuş ve değer kayıplarının ardından tekrardan toparlanma göstererek yükselişe geçmiştir."

"Altın fiyatları geçtiğimiz yıl yatırımcısını üzmüş ve sene sonlarına doğru sert geri çekilmelerini sürdürmüştü. Ancak 2014 yılına adeta 'Altın' gibi başlamış, ons bazında 1187 Dolar seviyelerinden toparlanma yaşamıştı. Altın fiyatlarının geçtiğimiz yıl başına göre, yıl sonu ekside kapatmış olması yeteri kadar güven kaybettirdiğini düşünmekle beraber, son zamanlarda gelen büyük fonların portföylerinde gerçekleştirdikleri 'Blok Emirler' nedeniyle sebep olduğu sert fiyat hareketlilikleri küçük yatırımcının gözünü korkutmuştu.

Altın onsu orta vade de 1300 Dolar'ı test edebilir"
"Altın fiyatlarının 2014 dip seviyeleri olan 1200-1210 seviyelerinin üzerinde kalması fiyatları yukarı yönde destekleyebileceği gibi, güven tazelemek açısından önemli olacaktır. Önümüzdeki günlerde Fed'in Ocak veya Mart ayı toplantılarında ' tapering' i pas geçebileceği bir toplantısında 'güçlü' duruşunu korumaya devam edeceğini düşündüğümüz Altın ons fiyatlarının 2014 yılı ilk çeyreğinde 1280-1310 dolar bölgesini test edebileceğini düşünürsek, şu anki değerine göre yaklaşık yüzde 5 değer kazanabileceğini ön görmekteyiz. Bu rakamı 2013 yılında yüzde 28 değer kaybetmiş olmasıyla kıyaslarsak, çok fazla tatminkar olmayabilir, ancak yaraların bir kısmını sarabilir. Altın fiyatları geçtiğimiz yıl çalkantılı seyir izlese de, daha henüz 'gerçek alıcısı' vazgeçmediği sürece bir değişiklik olmayacaktır. Hatırlayacağımız gibi Altın fiyatları sert düşüş sonrasında ons değeri 1180 Dolar civarına gerilemiş, ancak alıcısının Altına olan talebi sahneye çıkmış ve alıcısıyla buluşmuştu. Son gelen ABD tarım dışı istihdam ve işsizlik verileriyle durgun seyrini bozan altın, dolar karşısında güçlü konumunu bozmadığı süre içerisinde yukarı yönlü gitme niyetine sahip olacaktır."

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...