İşte Kasımpasa-Beşiktaş maçının bilirkişi raporu!

İşte Kasımpasa-Beşiktaş maçının bilirkişi raporu!

SPOR Haberleri

TFF'nin Kasımpasa-Beşiktaş maçı hakkındaki 'tekrar' kararının ardından gözler uzman bilirkişi raporuna çevrilirken, o rapor ortaya çıktı.

Türk futbolunun gündemine adeta bomba gibi düşen TFF'nin şok kararının ardından gözler bu kararda etkin gol oynayan uzman bilirkişi raporuna çevrelirken, İTÜ Dekanlığından alınan o rapor ortaya çıktı. Bu konuda balyoz davasında da bilirkişilik yapan Prof.Dr. A Coşkun Sönmez'in 6 şar sayfadan oluşan bilirkişi raporu Beşiktaş Kulübü'nün itirazında en etkin rol oynayan arguman oldu. Peki Beşiktaş Kulübü'nün TFF'ye gönderdiği adeta bir çanta dolusu evrak ve dvd'lerde ne vardı? İTÜ'den alınan bilirkişi raporu ne diyordu?

İşte Türkiye'nin merak ettiği o itiraz dilekçesindeki detaylar...
1- Beşiktaş Kulübü TFF'ye Lig TV'den aldığı Kasımpaşa-Beşiktaş maçının orjinal "ham görüntülerini" alarak olay anıyla ilgili pozisyonu kare kare okutarak hazırladığı DVD'yi gönderdi. Ve kare kare okutarak hazırlatılan bu DVD'de ikinci topun diğer topa dokunmasından 58 salise sonra hakemin düdük çaldığını tespit etti.

2- Ham görüntüler üzerinden kare kare okutulan bu DVD'nin üzerine Selçuk Dereli, Ahmet Çakar, Erman Toroğlu, Muhittin Boşat gibi uzman hakemlerin konuyla ilgili görüşlerini ilave edildi.

3- Beşiktaş Kulübü İstanbul Teknik Üniversitesi Bilgisayar ve Bilişim fakültesi dekanlığına bir yazı yazarak bu konuda uzman (bilirkişi) raporu istedi. İTÜ dekanı Prf.Dr.Eşraf Adalı bu konuda görevlendirme yapmasının ardından Beşiktaş Kulübü fakülteden aldığı 6'şar sayfalık 2 farklı teknik analiz raporunu TFF'ye gönderdiği savunmaya koydu.

4 - Rapor sonuç bölümünde şu ifadeler yer aldı; Sonuç olarak; ikinci topun sahaya 29.04'de girdiği bu sırada hakemin arkası dönük pozisyonda olduğu 29.09'da Beşiktaşlı futbolcunun hakemi uyarmaya çalıştığı ve o anda da Donk'un ikinci topu eline aldığı, 29.12'de hakemin açık şekilde Donk'un elinde ikinci topu gördüğü, 29.16'da hakemin Rehan Hen Donk'un elinden ikinci top çıktığıktan sonra düdüğü çaldığı görüntüden tesbit edildiği, ikinci topun sahaya girmesinden itibaren bu topun yan hakemin görüş alanı içinddükten en az 4 saniye sonra düdük çaldığı anlaşılmaktadır.

(Prof.Dr.A Coşkun Sönmez)
(Kaynak: Sporx)

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...