Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Yemen'de kabileler ateşkes imzaladı

/ Kaynak: AA
Yemen'de kabileler ateşkes imzaladı

DÜNYA Haberleri  / AA

Yemen'in kuzeyindeki el-Cevf ilinde birbiriyle çatışan Dehm kabileleri ile Husiler arasında ateşkes anlaşması imzalandığı bildirildi.

İldeki yetkili bir kaynaktan alınan bilgiye göre, imzalanan ateşkes anlaşması, ateşin durdurulması, silahlı grupların bulundukları noktaların tamamını boşaltmaları, gerginlik bölgelerinde oluşturulan ve anlaşmazlığa neden olan tüm kontrol noktalarının ortadan kaldırılarak yerine orduda görevli askerlerin yerleştirilmesini içeren 3 ana maddeden oluşuyor. Kaynak, anlaşmanın, cumhurbaşkanlığı tarafından Cevf ilindeki gerginliği sona erdirmek için görevlendirilen Savunma Bakanı Tümgeneral İvad Muhammed Ferid ve Cevf Valisi Muhammed Bin Abbud'un başkanlığındaki komisyonun huzurunda imzalandığını ve bugünden itibaren geçerli olacağını kaydetti. Son günlerde Cevf ilinde Husiler ile Yemen ordusu ve silahlı kabileler arasında çıkan çatışmalarda kabile mensuplarından en az 9 kişi hayatını kaybetmişti. Husiler ise kendi taraflarındaki ölü sayısı hakkında açıklama yapmıyor. Dehm kabileleri Husileri, Yemen ile Suudi Arabistan arasında kuzeyde Sada'dan başlayıp, Cevf ilinden geçerek güneydeki Hadramevt iline kadar uzanan sınırı ele geçirmeye çalışmakla suçluyor.

DÜNYA
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...