Kral Ronaldo

Kral Ronaldo

SPOR Haberleri

Aylardır merakla beklenen 2013 yılı Ballon d'Or (Altın Top) ödülü Real Madrid'in Portekizli yıldızı Cristiano Ronaldo'nun oldu.

FIFA ve France Football dergisi tarafından yılın en iyi futbolcusuna verilen 2013 yılı Ballon d'Or (Altın Top) ödülü, Real Madrid'in yıldız futbolcusu Cristiano Ronaldo'nun oldu. İsviçre'nin Zürih şehrinde gerçekleştirilen ödül töreninde Ronaldo, diğer adaylardan Lionel Messi ve Franck Ribery'i geride bırakmayı bildi. Ödülü kazandığı duyurulunca salonda gözyaşlarını tutamayan Ronaldo oğluyla birlikte çıktığı sahnede konuşmakta güçlük çekti. Yıldız futbolcu, "Çok zor bir ödül, çok mutluyum" diyebildi. Lionel Messi de, "Ronaldo'yu sadece tebrik ediyorum. Harika işler yaptı. Ödülü hak etti" demekle yetindi. Kadınlarda yılın en iyi futbolcusu ödülüne ise, Almanya Kadın Milli Takımı Kalecisi Nadine Angerer layık görüldü. Erkeklerde yılın teknik direktörü Bayern Münih'le kupaları silip süpüren Jupp Heynckes, kadınlarda Almanya Kadın Milli Takımı Teknik Direktörü Silvia Neid seçildi. Yılın en iyi golü için verilen FIFA Puskas Ödülü, İsveç Milli Takımı formasıyla İngiltere'ye attığı röveşata golüyle aday gösterilen İsveçli futbolcu Zlatan İbrahimovic'e gitti. Fair Play Ödülü Afganistan Futbol Federasyonu'na verilirken, kariyerinde 3 Dünya Kupası bulunan tek isim olan Brezilyalı efsane Pele'ye de Ballon d'Or onur ödülü takdim edildi. Yılın en iyi başkanı ise Jacques Rogge oldu.
nbsp;Kral Ronaldo

nbsp;Kral Ronaldo

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...