İşte dershanelerin dönüşümü için son tarih

İşte dershanelerin dönüşümü için son tarih

EĞİTİM Haberleri

Daha önce kapatılması gündeme gelen özel etüt merkezleri aynen devam edecek. Dershaneler de 1 Eylül 2015'e kadar kapatılacak.

Milli Eğitim Bakanlığı, bu ay içinde Meclis'e gelmesi beklenen "dershane yasa tasarısı"na son halini verdi. Detaylarına ulaştığımız çalışmaya göre kapatılması gündeme gelen özel etüt merkezleri faaliyetlerine aynen devam edecek, fakat yaş sınırlaması getirilecek. Özel etüt merkezleri, 12 yaşa kadar öğrenci alabilecek. nbsp;Dershanelerin faaliyetlerine sona erdirmeleri için verilen süre ise 1 Eylül 2015 tarihi olarak yer aldı. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan onay verirse son tarih, Haziran 2016'ya uzatılabilecek. Dershanelerde görev yapan öğretmenler de yasayla birlikte Halk eğitim merkezlerinde görevlendirilecek. Bu öğretmenler için "5 yıl dershanede sigortalı olarak çalışma" şartı aranacak. Bakanlık, birçok öğretmenin dershanede kayıt dışı çalıştığını, devlete alınacak öğretmen sayının 15 bin civarında olduğunu belirledi. Bu sayının 40 bin olduğu dillendiriliyordu. MEB'in yaptığı araştırmaya göre dershaneler teşvik kategorisinde en çok arsa tahsisini isterken, dönüşülecek eğitim kurumu kategorisinde ise açık lise talebinde bulundukları öğrenildi. 2015 yılından itibaren herhangi bir özel okula dönüşemeyen dershaneler, 2 yıllığına açık lise olarak eğitimlerine devam edebilecek. Bu sayede 2017'ye kadar dönüşümler tamamlanmış olacak. Taslakta özel okul olma kriterleri de yumuşatıldı. Alkollü satış yapılan mekânların eğitim kurumlarına uzaklığına ilişkin hiçbir kriter aranmayacak. 200 metrekare bahçe istenmeyecek, 'müstakil bina olsun yeter' denilecek.Gökhan KAYA/TÜRKİYE GAZETESİ
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...