Hastanelere obezite okulları geliyor

Hastanelere obezite okulları geliyor

SAĞLIK Haberleri

Aile hekimliklerinde obezite üniteleri, devlet, özel ve üniversite hastaneleri bünyesinde ise obezite okulları kurulacak.

Türkiye için artık büyük bir tehdit oluşturan obeziteye karşı yeni tedbirler geliyor. Sağlık Bakanlığı aile hekimliği sistemi içinde obezite üniteleri, devlet, özel ve üniversite hastanelerinde ise obezite okulları veya merkezlerinin kurulmasını sağlayacak. Bu sayede sağlık kuruluşlarına herhangi bir sebeple başvuran ve fazla kilolu veya obez olarak saptanan hastalar bu merkeze yönlendirilecek. Obezitenin ne olduğu, riskleri, sebepleri, sonuçları ve tedavi matodlarının okullarda yapılacak derslerde yeterli ve dengeli beslenme, besin ögeleri, obezite ve beslenme konuları ele alınacak. Obezite ve fiziksel aktivitenin önemi hakkında belencin zoluşturacağı okullarda ayrıca obezlere besin değişimi, yemek hazırlama teknikleri ve stres yönetimi gibi konular da anlatılacak. nbsp;
Gökhan KAYA/TÜRKİYE GAZETESİ


UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...