Toplu mesajların dayanılmaz soğukluğu

Toplu mesajların dayanılmaz soğukluğu

YAŞAM Haberleri

"Ben 'isme yazılmayan' bu toplu mesajların hiçbirine cevap vermiyorum. Gönderenler gibi toplu mesaj da atmıyorum. Sebebi açık. Saygısızca buluyorum."

Fuat Uğur yazdı...


İki gün önce Mevlit Kandiliydi. Kandil boyunca kim ne kadar telefon numarasına sahipse, ortaya karışık birer kandil mesajı attı. Sanki toplu mesaj maçı yaşandı.Bilgisayarlarımızdaki posta kutularımız da doldu.
"Mevlit kandilinizi kutlar, hayırlara vesile olmasını dilerim."
Benzerlerini dinî bayramlarda daha süslü cümlelerle okuyabiliriz:
"Ramazan Bayramının size, ailenize ve tüm İslam âlemine hayırlı olmasını diler, ömür boyu dostluk, muhabbet ve huzur içinde yaşamanızı temenni ederim."
Eğer mesaj laikçi bir ablamızdan geliyorsa da şöyle:
"Şeker bayramınızın şeker gibi geçmesini, çağdaş yarınlarda mutlu ve aydınlık içinde yaşamanızı dilerim."
Uzayıp gider.
Ben "isme yazılmayan" bu toplu mesajların hiçbirine cevap vermiyorum. Gönderenler gibi toplu mesaj da atmıyorum. Sebebi açık. Saygısızca buluyorum.
İnsana kendini değersiz hissettiren, anlamlı bir günü sıradanlaştıran böylesi mesajlar ancak bir siyasetçiden ya da sanatçıdan gelirse kabulüm. Ama canınız ciğeriniz kardeşinizden ya da en yakın arkadaşınızdan resmî ve uzak bir ifadeyle "Yeni yılınızı tebrik eder, aileniz ve çocuklarınızla birlikte huzurlu bir yıl geçirmenizi dilerim" mealinde bir mesaj alınca sizde de aynı duygu oluşmuyor mu?
Ben mesajın içeriği ismime hitaben yazılmış olanlara cevap veriyorum yalnızca.
Bilinsin istedim.


FUAT UĞUR'UN YAZISININ TAMAMI İÇİN TIKLAYIN
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...