Başbakan'ın bahsettiği Haşhaşiler kimdir?

Başbakan'ın bahsettiği Haşhaşiler kimdir?

EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ Haberleri

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, grup toplantısındaki konuşmasında, 17 Aralık operasyonu ve paralel devlete ilişkin ilginç bir benzetmede bulundu.

Erdoğan, yaşananlar için 'Haşhaşi' benzetmesi yaptı. Erdoğan özetle şunları söyledi: nbsp;"Artık olayın aslı şu, 'Acırsanız acınacak hale gelirsiniz.' nbsp;Nasıl bir kokuşmuşluksa bu ortaya çıkacak. Ancak bu bünye kendisini sinsi virüslere teslim edecek kadar zayıf değil. Haşhaşiler denilen gizli örgütün devlet bünyesini nasıl esir almaya çalıştığını Büyük Selçuklu'da gördük. Önümüzdeki mesele kuvvetler ayrılığına ya da yargı bağımsızlığına ilişkin bir mesele değildir. Mesele yargının bir örgüt tarafından adeta teslim alınarak tarafsızlığını yitirme meselesidir." nbsp;

Haşhaşiler kimdir?
Bâtıniliğin bir kolu olan Haşşaşin fırkasını Hasan Sabbah kurdu. Hasan Sabbah nbsp; nbsp;aynı zamanda İsmailiye Devletinin de kurucusudur. Hasan Sabbah'ın fikirleri, Asr-ı saadetten önce, Sasaniler zamanında Mejdek'in fikirlerine çok benziyordu. Pek çok haramları mubah sayıp, ahireti, Cenneti ve Cehennemi inkâr ediyordu. Kandırdığı cahilleri afyonkeş yaparak, cinayetler işletiyor, kurduğu terör teşkilatıyla pek çok İslam âlimini, devlet adamlarını ve Ehl-i sünnet müslümanları şehid ettiriyordu. Hind, Türkistan ve Horasan hacılarının, Rey şehri yakınında, yollarını kestirip öldürttü. Hasan Sabbah'ın 1124 senesinde ölümü üzerine eski güçlerini kaybeden Alamut Bâtınileri de 1256 yılında Moğollar tarafından imha edilerek büyük bir fitne önlenmiş oldu.


UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...