Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Böbrek nakli oldu, sevincinden göbek attı

/ Kaynak: DHA
Böbrek nakli oldu, sevincinden göbek attı

YAŞAM Haberleri  / DHA

15 yıldan beri böbrek hastası Mukaddes Yazıcı, bağış yoluyla kendisine verilen sağ böbreğinin nakedilince sevincini göbek atarak gösterdi.

Edirne'de 15 yıldan bu yana böbrek hastalığı nedeniyle diyaliz cihazına bağlı yaşamını sürdüren 54 yaşındaki Mukaddes Yazıcı, bağış yoluyla kendisine verilen sağ böbreğinin nakedilince sevincini göbek atarak gösterdi. Roman havasında oynayan ve "Göbek atmaya ahdetmiştim" diyen Yazıcı, kendisini yeniden doğmuş gibi hissettiğini söyledi.Uzunköprü İlçesi'nde oturan evli, 2 çocuk annesi, 54 yaşındaki Mukaddes Yazıcı, 15 yıl önce yakalandığı böbrek rahatsızlığı nedeniyle yaşamını diyaliz cihazına bağlanarak sürdürmek zorunda kaldı. Kırklareli'nin Lüleburgaz İlçesi'nde oturan 34 yaşındaki A.E.K.'ün geçen Aralık ayında Trakya Üniversitesi Edirne Tıp Fakültesi Hastanesi'nde beyin ölümü gerçekleşince eşi, yüzü ile birlikte tüm organlarını bağışladı. A.E.K.'nın sağ böbreği kan ve doku örnekleri uyumlu olan ve 15 yıldır tedavisi süren Mukaddes Yazıcı'ya nakledildi. Trakya Üniversitesi Trakya Üniversitesi Edirne Tıp Fakültesi Hastanesi Transplantasyon (böbrek nakli) Ünitesi'nde nakil uzmanı Doç. Dr. Tamer Sağıroğlu ekibi tarafından 2 hafta yapılan operasyonun ardından tedavisi tamamlanan Yazıcı, sevincini göbek atarak gösterdi.
"GÖBEK ATMAYA AH ETTİM"
Hastaneden taburcu olmak için hazırlanan Yazıcı, en çok diyaliz cihazından kurtulduğuna sevindiğini söyledi. Tedavi süreci boyunca çok ağrı çektiğinde "Nakil olursam, göbek atacağım" dediğini anlatan Mukaddes Yazıcı, tedavisinin tamamlanması ardından Ata Demirel'in filminde de kullandığı 'Bu fasulye 7.5 lira' şarkısı eşliğinde nbsp;göbek attı. Mukaddes Yazıcı, kendisini yeniden doğmuş gibi hissettiğini belirterek, şöyle dedi: nbsp;"15 yıldır böbrek hastasıyım. Sürekli diyaliz cihazına bağlı yaşadım. Şimdi kendimi yeniden doğmuş gibi hissediyorum. Nakil olduğum için çok mutluyum. Bu benim ikinci doğum günüm oldu. Çok ağrılar çektiğim zamanlarda 'Nakil olursa, göbek atacağım' diye ahdetmiştim. Şimdi o kadar sevinçliyim ki göbek atıyorum. Böbreği bağışlayan aileye çok teşekkür ediyorum" dedi.
Yazıcı'nın sevinçten göbek atmasına böbrek nakli ünitesi çalışanları da alkışlarıyla katıldı.
KIBRIS GAZİSİNİN BÖBREK SEVİNCİ
Transplantasyon Ünitesi'nde ikinci böbrek sevincini Kıbrıs gazisi 60 yaşındaki Mahmut Yılmaz yaşadı. Tekirdağ'ın Malkara İlçesi'nde oturan ve yaklaşık 5 yıldan bu yana nbsp;böbrek hastalığı nedeniyle tedavi gören evli ve 2 kız babası Yılmaz'a, Çanakkale'de geçirdiği beyin kanaması sonucu beyin ölümü gerçekleşen 21 yaşındaki bir üniversite öğrencinin bağışlanan sol böbreği nakledildi. Geçen hafta yapılan operasyon ardından yeniden sağlığına kavuşan Yılmaz, Kıbrıs Barış Harekatı'na katılarak 'Gazi' unvanı aldı ve devletinde kendisine böbrek nakliyle teşekkür ettiğini söyledi. Böbrek nakli olduğu için çok mutlu olduğunu ifade eden Yılmaz şunları söyledi: nbsp;"Diyaliz cihazından kurtulduğum için çok seviniyorum, yeniden sağlığıma kavuştum. Herkese organ bağışlamasını tavsiye ediyorum. Ben bu makinelerde çok çile çektim. Herkes organ bağışlarda bu acıları kimse çekmez. 1974 yılında Kıbrıs Barış Harekatı'na katıldım. Şu anda kendimi çok iyi hissediyorum. Şimdi her şeyi serbest yiyebileceğim. Eskiden diyalizden çıkınca sabaha kadar dua ederdim, böbrek olsa da kurtulsam diye. Şimdi dualarım kabul oldu. Ben devletime savaşarak hizmet ettim, devletimde bana böbrek hediye etti. Herkese teşekkür ederim."
İKİSİ DE ÇOK SAĞLIKLI
Trakya Üniversitesi Edirne Tıp Fakültesi Hastanesi Transplantasyon Ünitesi böbrek nakil uzmanı Doç.Dr. Tamer Sağıroğlu, birer hafta arayla yapılan 2 nakil operasyonun oldukça başarılı geçtiğini kaydederek, hastaların tedavi süreçlerinin tamamlandığını ve taburcu edileceğini söyledi.

YAŞAM
Kaynak: DHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...