Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

14 yaşındaki Kader'in otopsi raporu çıktı

/ Kaynak: AA
14 yaşındaki Kader'in otopsi raporu çıktı

YAŞAM Haberleri  / AA

Siirt'in Pervari ilçesinde küçük gelin Kader Ertem'in yapılan otopsi sonucunda karnında 14 saçma tanesi bulunduğu tespit edildi.

Siirt'in Pervari ilçesinde 12 yaşında evlendirilen, 13'ünde anne olan ve evinde av tüfeğiyle vurulmuş halde bulunan 14 yaşındaki Kader Ertem'in yapılan otopside karnında 14 saçma tanesi bulunduğu tespit edildi. Yaklaşık 2,5 yıl önce Van'ın Çatak ilçesinde yaşarken, ailelerin onayı üzerine Mehmet Atak ile evlendirilen ve Siirt'in Pervari ilçesine bağlı Düğümcüler köyüne gelin olarak gelen 14 yaşındaki Ertem'in şüpheli ölümü üzerine başlatılan soruşturma sürüyor. Olayın ardından Diyarbakır Devlet Hastanesinde gerçekleştirilen otopside 14 yaşındaki Ertem'in "göbek deliğinin üzerinde av tüfeği saçma taneleri toplu girişi yarası" belirlendi. Hazırlanan otopsi raporunda Ertem'in vücudunda başka bir bulguya rastlanılmadığı kaydedilerek, "Cesetten otopsi sırasında 1 plastik tapa ve 14 saçma tanesi elde edildi. Kişinin ölümünün av tüfeği saçma taneleri toplu girişi sonucu gelişen iç organ harabiyeti, iskelet kemik kırıkları, büyük damar yaralanması, iç kanama ve dış kanama sonucu meydana geldiği anlaşılmıştır" görüşüne yer verildi.
Ertem'in tahmini görüntüsüne göre, "148 santimetre boyunda, 15-16 yaşlarında ve 50-60 kilogram ağırlığında" olduğu belirtilen raporda, cesedin gerçek yaşının tespitine yönelik çekilen röntgen ve grafiklerin soruşturmanın yürütüldüğü Pervari Cumhuriyet Başsavcılığına gönderildiği belirtildi. Otopsi esnasında cesetten alınan kan, idrar, tırnak ve sürüntü örnekleri de incelenmek üzere Adana Adli Tıp Grup Başkanlığına gönderildi.


- "Kızım, 16 yaşındadır"
Bu arada 14 yaşındaki Kader Ertem'in babası Musa Erten savcılıktaki ifadesinde, nüfusa göre kızının yaşının küçük görüldüğünü savunarak, "Aslında kızım 16 yaşındadır. Çünkü ben 1997 yılında cezaevine girdiğimde kızım Kader 40 günlük bebekti. Bu nedenle kızımın yaşını bu durumdan tespit ediyorum. Kızım 2 senedir evlidir ve 2 erkek çocuk doğurmuştur. Bunlardan büyük olanı bildiğim kadarıyla 1 yaşında. Küçük olanı yakın zamanda vefat etmiştir. Kızım, kocasının ailesiyle ikamet etmekteydi" ifadesini kullandı.

YAŞAM
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...