GYV'den açıklama: Haşhaşiler benzetmesi kabul edilemez

GYV'den açıklama: Haşhaşiler benzetmesi kabul edilemez

GÜNDEM Haberleri

Gazeteciler ve Yazarlar Vakfı Başkanı Mustafa Yeşil açıklama yaptı...

Gazeteciler ve Yazarlar Vakfı Başkanı Mustafa Yeşil açıklama yaptı. Aslında dershanelerin kapatılma düşüncesi ile kamuoyuna yansımış olan AK Parti ve Hizmet arasındaki huzursuzluk takdir edersiniz ki uzun yıllar AK Parti ile belli bir uzlaşı içinde katkıda bulunarak pozisyon belirlemiş Hizmet'in kazanımların farkında.
8-10 yıla yakın vesayetçi dönemin ardından AK Parti demokratik adımlar adına ciddi adımlar attı.
İnanç ve fikir özgürlüklerinin altının çizilmesi vesayete karşı mücadele AK Parti'yi desteklememizin en önemli sebepleri arasında yer alıyor.
Kamuyounda bu ilkelerle kazanılmış hamle ve mesafe ve değerlerin özellikle dershanelerle endişeye düşüren, bir sektörü kaybetmek değil demokratik kazanımlarla ilgisi olmayan acaba geriye mi gidiyoruz endişesini taşıyan bir yaklaşımdır.
Dershanelerin kapatılması 2015 yılına kadar tehir edildi. 17 Aralık'ta meydana gelen yolsuzlukoperasyonlarının direkt olarak camia ile ilişkilendirilmesi camia ile ilişkilendirilmesi kabul edilemez.


Zaman zaman yolsuzluklar olmuştur. Daha önceki dönemlerde de olmuştur. Yolsuzlukların ortaya çıkışı ile birlikte söylem son derece inciticidir. Zira Hizmet bugüne kadar kendis sivil çerçevesi içinde kalma hassasiyeti ile kaldı. 50 yıllık hizmetin gerek eğitim gerek insani yardım ve yurtiçi veyurtdışı katma değerle birlikte belli çevrelerin ithamları 8 yıl yargılama konusu yapıldı.


Operasyonların yapılması ile birilkte zarar ve dış ayak vurgusu sanki bir cemaatin bir alternatif arayış içine girdiği Erdoğan'sız bir AK PArti isteği asla hakikate dayanmamaktadır.


Özellikle hareket üzerine zaman zaman kamuyounu aydınlatmak amacıyla açıklama yaptık. Emniyet ve yargıda yapılanma ile ilgili açıklama yaptık. MİT, çete örgüt meseleleri üzerine açıklamalar yaptık. Bununla ilgili duruşumuzu belirtmiştik.


HAŞHAŞİ BENZETMESİNE TEPKİ


Hizmet 50 yıllık süre içinde hesabını halka veren bir gönüllü teşkilattır. Attığı her adımı milyonların önünde atmıştır. Haşhaşiler olarak karanlık tarihe geçmiş, uyuşturucu kaçakçılığı olan, toplumu tehlikeye sokan illetli bir yapı olarak tarihe geçen Nizamül Mülk' ile hizmetin benzetilmesi kabul edilemez.


Hizmetin için silahlar uyuşturucular koyalım örgüt listesine alalım iddiaları tutmadı.


İki polis bir jandarma ile tetör örgütü ilan ederiz iddialarının olduğu süreçte bu hizmetle en ufak bir kaygımızın olmadığının altını çizeriz.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...