Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Yaşlı kadının dizinde bulunan altın görenleri şok etti

Yaşlı kadının dizinde bulunan altın görenleri şok etti

DÜNYA Haberleri

Dizlerinde kemik aşınması bulunan Güney Koreli kadının diz dokusunda altın bulundu. Altın kalıntısının akapunktur iğnelerinden geldiği belirlendi.

Güney Kore'de dizlerindeki aşırı ağrı nedeniyle doktora başvuran bir kadını dizlerinde, 'altın madeni' keşfedildi. Doktorlar, X-ray sonrasında ortaya çıkan görüntünün, 'akapunktur tedavisinin' sonucu olduğunu belirtti.

Güney Koreli doktorlar, osteoartrit (eklemlerdeki kemik ve kıkırdakların aşınması) teşhisi konan 65 yaşındaki bir kadını X-ray taramasından geçirdiklerinde, hiç beklemedikleri bir görüntüyle karşılaştı: Yaşlı kadının dizleri yüzlerce altın taneciğiyle doluydu.


New England Journal of Medicine dergisinde yayımlanan araştırmaya göre, hastanın ilaç tedavisi işe yaramayında Güney Kore'de yaygın olan akapunktura başvurduğu belirtildi. Akapunktur tedavisinde kullanılan ve altın olduğu anlaşılan iğneler, hastanın diz dokusunda sayısız altın tanecik birikmesine neden oldu.


Araştırmayı inceleten Boston Üniversitesi radyoloji Profesörü Ali Guermazi, nbsp;doku altında kalan yabancı nesnelerin iltihap, apse ve enfeksiyon gibi ciddi sorunlar doğurabileceğini belirtti. Guermazi, bu tür yan etkilerin yanı sıra, iğneden geride kalan taneciklerin anatominin anlaşılmasını zorlaştırabileceğini, bu şekilde X-ray analizini de yanlış sonuca sürükleyebileceğini söyledi.


AKAPUNKTUR İŞE YARIYOR MU?


Guermazi, "İnsan vücudu yabancı nesnelerden kurtulmak ister ve savunma mekanizması devreye girer. Örneğin iltihaplanma veya nesne etrafında lifli doku oluşur" dedi.


Dahası, parçacıkların vücut içinde hareket etme ve atar damarları parçalama riskinden dolayı, yabancı nesneler taşıyan insanlar manyetik rezonans görüntüleme (MRI) taramasından geçirelemiyor.


Akapunkturun işe yaradığını savunan bilimsel deliller ise çok az. Ancak araştırmaya göre, Asya ülkelerinde özellikle eklem ağrılarını gidermek için akapunktur yaygın olarak kullanılıyor ve tedavide ağrı olan bölgeye altın iğneler batırılıyor.


ABD Ulusal Sağlık Enstitüsü'nün verilerine göre, ABD'de 2007 yılında 3.1 milyon yetişkin ve 150 bin çocuk akapunktur tedavisi gördü.


(ntvmsnbc)

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...