Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Küçük Suzan'ı kim bu hale getirdi?

/ Kaynak: DHA
Küçük Suzan'ı kim bu hale getirdi?

GÜNDEM Haberleri  / DHA

Mersin'de ilkokul 1'inci sınıf öğrencisi 6 yaşındaki Suzan Yaren B.'nin, Sınıf Öğretmeni Meral A. tarafından dövüldüğü iddia edildi.

Mersin'de ilkokul 1'inci sınıf öğrencisi 6 yaşındaki Suzan Yaren B.'nin, Sınıf Öğretmeni Meral A. tarafından dövüldüğü iddia edildi. nbsp;Olay, merkez Toroslar İlçesi'ndeki Abdullah Günaydın İlkokulu'nda meydana geldi. İddiaya göre, 1-C sınıfı öğrencisi Suzan Yaren B., tartıştığı sınıf arkadaşına 'pis' diye bağırdı. Bunun üzerine öğretmenleri Meral Altay, Suzan Yaren B.'yi saçından tutarak tokatladı. Bir lokantada garson olarak çalışan baba 31 yaşındaki İbrahim B., kızının ağlayarak eve geldiğinde yüzünde kızarıklar olduğunu fark edince ne olduğunu sordu. Küçük kızın öğretmeninin kendini dövdüğünü söylemesi üzerine baba kızını, hastaneye götürerek dayak raporu alıp öğretmen hakkında Cumhuriyet Savcılığı'na suç duyurusunda bulundu.
Baba Suzan Yaren B., "Kızım eve geldiğinde yüzü kızarmıştı, sorduğumda öğretmenin saçlarını tutarak tokat attığını söyledi. Bunun üzerine hastaneye giderek rapor aldık. Raporda da belirtildiği gibi sol yanağında 4-5 santim uzunluğunda kızarıklık mevcuttu. Ben okul idarecileriyle görüştüm. Ancak onlar olayı ört pas etmeye çalıştılar. Böyle bir şeyin söz konusu olmadığını, çocukların kendi aralarında kavga ettiklerini söylediler. Fakat bunu gören, bilen kişiler var. Biz hem savcılığa hem de İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü'ne şikayette bulunduk" dedi.
'ÖĞRETMEN, ÖĞRENCİLERİ SÜREKLİ DÖVÜYOR'
Ev kadını anne 29 yaşındaki Anne Özlem B. ise kızının eve ağlayarak geldiğini kaydederek, "Ne olduğunu sorduğumuzda kızımın suratını gösterip öğretmeninin bu hale getirdiğini söyledim. Sonra onların yanında öğretmenini telefonla aradım. 'Hocam siz mi yaptınız?' dedim. O da bana 'evet' dedi. 'Neden yaptınız?' dediğimde, kendisine terbiyesizlik yaptığını, o yüzden dövdüğünü söyledi. Ne olursa olsun 6 yaşındaki bir çocuk bu şekilde dövülmez. Biz bunu kabul etmiyoruz. Aynı öğretmenin kızımı ve diğer çocukları sürekli dövdüğünü biliyorum. Daha önce de kendisini uyarmıştım. Bir eğitimci böyle yapmamalı" diye konuştu.
MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ İNCELEME BAŞLATTI
Suzan Yaren B.'yi dövdüğü iddia edilen öğretmen Meral A. ise konun yargıya intikal ettiğini, devlet memuru olduğu için açıklama yapamayacağını söyledi. Toroslar İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü de olayla ilgili olarak inceleme başlattıklarını açıkladı.
GÜNDEM
Kaynak: DHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...