Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Mısır'da anayasa referandumu gösterilerinde 8 kişi öldü

/ Kaynak: AA
Mısır'da anayasa referandumu gösterilerinde 8 kişi öldü

DÜNYA Haberleri  / AA

Mısır'da anayasa referandumunu boykot gösterilerine müdahalelerde 8 kişinin öldüğü ve 21 kişinin yaralandığı bildirildi.

Mısır'da sabah saatlerinde başlayan oy kullanma işleminin ardından darbe karşıtları da ülke genelinde gösteriler düzenledi. Güvenlik güçlerinin müdahale ettiği eylemlerde hayatını kaybedenlerin ve yaralananların olduğu belirtildi.Sağlık Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada, ülke genelinde şimdiye kadar 8 kişinin öldüğünü ve 21 kişinin yaralandığını bildirildi. Açıklamada ölenlerden 2'sinin "herhangi bir müdahale olmaksızın" hayatını kaybettiği ifade edildi.Mısır'da sabah saatlerinde referandum için oy kullanma işlemi başlarken, Darbeyi Ret ve Meşruiyete Deste İçin Ulusal İttifak, ülke çapında boykot gösterileri yapılması çağrısı, çerçevesinde başkent Kahire ve İskenderiye başta olmak üzere bir çok kentte gösteriler yapıldı.Darbe karşıtı "Ulusal İttifak" yetkilileri, gösterilere eğitimli birliklerle sert bir şekilde müdahale eden güvenlik güçlerinin zaman zaman gerçek mermi kullandığını, olaylarda "bölge halkı" adı altında "baltacı" denilen suç gruplarının da eylemcilere saldırdığını iddia ediyor.
DÜNYA
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...