İran Dışişleri Bakanı, Nasır Cude ile görüştü

/ Kaynak: AA
İran Dışişleri Bakanı, Nasır Cude ile görüştü

DÜNYA Haberleri  / AA

İran Dışişleri Bakanı Muhammed Cevad Zarif'in, Ürdün'ün başkenti Amman'da Dışişleri Bakanı Nasır Cude ile görüştüğü bildirildi.

İran Dışişleri Bakanı Muhammed Cevad Zarif'in, bölge ülkelerine yaptığı ziyaretler kapsamında gittiği Ürdün'ün başkenti Amman'da Dışişleri Bakanı Nasır Cude ile görüştüğü bildirildi. Ürdün resmi haber ajansı PETRA'da yer alan haberde, görüşmede iki ülke arasındaki ilişkilerin yanı sıra başta Suriye krizi ve Cenevre-2 Konferansı olmak üzere bölgedeki gelişmelerin ele alındığı belirtildi. Görüşmede ayrıca, ABD'nin öncülüğünü yaptığı Filistin-İsrail barış müzakerelerinin de kapsamlı bir şekilde değerlendirildiği kaydedildi. Haberde Ürdün Dışişleri Bakanı Cude'nin, ülkesinin Suriye krizine yönelik tutumunun çatışmaların durdurulması yönünde olduğunu, krizin Suriye halkının tüm oluşumlarını kapsayacak, ülke bütünlüğünü ve halkın onurunu muhafaza edecek şekilde siyasi yollarla çözülmesi ve bir geçiş dönemi olması gerektiğini vurguladığı ifade edildi. İran Dışişleri Bakanı Zarif'in de ülkesinin Suriye krizinin anlaşmazlıkları sona erdirecek ve Suriye halkının geleceğine kendisinin karar vermesini sağlayacak barışçıl yöntemle çözülmesi yönünde yolların bulunmasına önem verdiğini belirttiği bildirildi.

DÜNYA
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...