Dünya Kupası hakemleri açıklandı! Cüneyt Çakır da listede

Dünya Kupası hakemleri açıklandı! Cüneyt Çakır da listede

SPOR Haberleri

Türk hakem Cüneyt Çakır, 2014 FIFA Dünya Kupası'nda düdük çalacak.Çakır'ın yanı sıra yardımcı hakemler Bahattin Duran ve Tarık Ongun kupada görev alacak.

FIFA, Brezilya'da düzenlenecek 2014 Dünya Kupası 'nda düdük çalacak 25 hakem üçlüsü nü açıkladı. Türk hakem Cüneyt Çakır, Dünya Kupası'nda görev alacak 25 hakem arasında yer aldı. Brezilya'da Cüneyt Çakır'ın yanı sıra yardımcı hakemler Bahattin Duran ve Tarık Ongun görev alacak. Bu karar ile birlikte tam 40 yıl sonra Dünya Kupası'nda Türk hakem olacak. Bundan tam 40 yıl önce Türk hakem Doğan Babacan Dünya Kupası'nda görev yaptı. Jim Boyce başkanlığında yapılan FIFA Hakemler Kurulu'nun Zürih'te yapılan toplantısında, 43 farklı ülkeden 25 hakem üçlüsü ve ilave olarak 8 ikili hakem görevlendirildi. Dünya Kupası'nda Asya'dan (AFC) 4, Afrika'dan (CAF) 3, Kuzey, Orta Amerika ve Karayipler'den (CONCACAF) 3, Güney Amerika'dan (CONMEBOL) 5, Okyanusya'dan (OFC) 1 ve Avrupa'dan (UEFA) 9 hakem yer alacak.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...