Tarım yatırımlarında aslan payı sulamaya

Tarım yatırımlarında aslan payı sulamaya

Ekonomi Haberleri

Kamunun bu yıl tarımsal yatırımlar için en fazla ödenek tahsis ettiği alan 4,4 milyar lira ile sulama oldu.

Kamunun bu yıl tarımsal yatırımlar için en fazla ödenek tahsis ettiği alan 4,4 milyar lira ile sulama oldu. 2014 Yılı Yatırım Programı'ndan yapılan derlemelere göre, 5 sektörü kapsayan tarım yatırımları için toplam 6,3 milyar liralık ödenek ayrıldı. Yatırımlardan en fazla payı 4 milyar 392 milyon lira ile sulama sektörü alırken, bu alandaki yatırımları 1 milyar 77 milyon lira ile bitkisel ürünler, 690 milyon lirayla ormancılık, 71 milyon lirayla hayvancılık ve 69,5 milyon lirayla su ürünleri alanında yapılacak yatırımlar izledi.

Tarımda en fazla ödenek 4 milyar 252 milyon lira ile Devlet Su İşleri (DSİ) Genel Müdürülüğüne tahsis edilirken, Orman Genel Müdürlüğü 673 milyon 400 bin lira ile bu yılki tarım sektörü yatırımlarında 2. sırada, Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı ise 657 milyon 800 bin lira ile 3. sırada yer aldı.

Yatırımların sektörel dağılımına bakıldığında, tarım alanında öngörülen yatırımların, 2014 yılı kamu yatırımlarındaki payının yüzde 13,2 olduğu görüldü.

Böylece tarım sektöründe bu yıl yapılması planlanan yatırımlar için toplam 6 milyar 300 milyon 671 bin liralık ödenek ayrıldı.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...