Cumhurbaşkanı Gül'e 'Rakibiniz Erdoğan mı' sorusu

Cumhurbaşkanı Gül'e 'Rakibiniz Erdoğan mı' sorusu

GÜNDEM Haberleri

Slovenya Cumhurbaşkanı Borut Pahor ile ortak basın toplantısı düzenleyen Cumhurbaşkanı Gül, HSYK düzenlemesi ile konuştu.

Slovenya Cumhurbaşkanı Borut Pahor ile ortak basın toplantısı düzenleyen Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, HSYK düzenlemesi ile ilgili anayasa değişikliğinin daha doğru olacağını düşündüğünü ifade etti. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, HSYK'nın yapısında değişiklik öngören yasa teklifine ilişkin "Yargıyla ilgili sıcak tartışmalar yaşanırken ben bunların Türkiye'ye zarar vermeden aşılmasını, bir anayasa değişikliğiyle daha doğru olacağını düşündüm, bu çerçevede siyasi partilerimizin başkanlarını davet ettim" dedi. nbsp; nbsp; nbsp; nbsp;

"HSYK ile ilgili tıkanıklığın, nasıl bir HSYK olması gerektiği konusunda partiler arası bir ayrılık yok" diyen Gül, "AB çerçevesine oturmuş bir HSYK konusunda bir mutabakat var. Olmayacak duaya amin demek için bir araya gelinmez. Görüşmelerde de bu konuda işbirliği yapabileceklerini söylediler. Başbakan ile de bu görüşlerimi paylaştım ve karşılıklı olumlu tavır sergilenirse olumlu bir netice alabiliriz. Bunlar uzun görüşmeleri de gerektirmez, eğer siyasi iradeler samimi bir şekilde ortaya konursa aşılamayacak konu yok. Bu da 1-2 gün içerisinde belli olacak" şeklinde konuştu.

RAKİBİNİZ ERDOĞAN MI" SORUSU

Slovenya Cumhurbaşkanı Borut Pahor ile ortak basın toplantısı düzenleyen Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Sloven bir gazetecinin "Cumhurbaşkanlığı seçiminde rakibiniz Başbakan Erdoğan mı olacak" sorusuna şu cevabı verdi: "Bu soruların cevabı için daha çok erken önümüzde daha çok günler var. Zamanı gelince hepsini göreceksiniz."

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...