TEOG 8. sınıf ortak sınav sonuçları ne zaman açıklanacak? (2014)

TEOG 8. sınıf ortak sınav sonuçları ne zaman açıklanacak? (2014)

EĞİTİM Haberleri

8.Sınıf Ortak sınav sonuçları ne zaman açıklanacak sorusuna cevaplarını buradan takip edebilirsiniz.

TEOG sınav sonuçları için öğrenciler sabırsızlıkla MEB'den gelecek açıklamayı bekliyor. Milli Eğitim Bakanlığı TEOG ortak sınav sonuçları ' nın açıklanma tarihi hakkında resmi açıklaması yoktur. Sadece Ocak 2014 ayı içerisinde açıklanacaktır. duyurusu bulunmaktadır. Öğrencilerin gereksiz yere neden açıklanmadı hala diye üzülmelerine gerek yok çünkü MEB ocak ayının son günü bile açıklayabilir. nbsp;8.Sınıf Ortak sınav sonuçları Ocak ayı içerisinde açıklanacak ve herkes uzun süredir beklenen sınav sonucuna ulaşabilecektir. Milli Eğitim Bakanlığı TEOG sınav sonuçlarının tam olarak hangi gün açıklancağına dair bir açıklama yapmamıştır. nbsp;Fakat bu ay içerisinde ortak sınav sonuçlarının açıklanacağı kesin. MEB sınav takviminde ortak sınav sonuçlarının bu ay açıklanacağını uzun zaman önce duyurmuştu. nbsp;8.sınıf Ortak sınavı 28 kasım ve 29 kasım 2013 günlerinde yapıldı. Sınavdan çıkan öğrenciler SBS 'ye göre TEOG sınavının daha kolay olduğunu belirttiler. Sınav aralarının uzun olması ile psikolojik olarak öğrenciler soruları daha rahat cevapladı. nbsp;8.sınıf ortak sınav soruları cevapları yayınlandıktan sonra öğrenciler az çok tahmini kaç puan alacaklarını tahmin etmektedirler. Fakat resmi sonuçları açıklanmadanda kimsenin içi rahat etmeyecektir. 8.sınıf ortak sınav sonuçları açıklanma tarihini araştırdık. Fakat MEB 'in bildirisine göre 8.sınıf ortak sınav sonuçları Ocak 2014 'de açıklanacak ibaresi bulunmaktadır.

TEOG 8. sınıf sınavları iptal mi oldu? İşte son açıklama...



SINAV SONUÇLARINI ÖĞRENMEK İÇİN TIKLAYIN..!


TEOG Sonuçları Ne Zaman Açıklanacak?
MEB'in 28-29 Kasımda gerçekleştirdiği 8. sınıf ortak sınavı TEOG sonuçlarının bu hafta içersinde büyük bir ihtimalle açıklanması bekleniyor. MEB TEOG sonuçlarını Ocak ayı içersinde kesin olarak açıklayacak.TEOG sonuçları açıklaması e-Okul üzerinden yapılacak. Öğrenciler ve veliler TEOG sonuçları açıklandığında veliler ve öğrenciler TC kimlik numaraları ve şifrelerini girerek öğrenebilirler.
TEOG Nedir?
TEOG yani Temel Eğitimden Ortaöğretime Geçiş sınavı, Milli Eğitim Bakanlığı'nın uygulamaya bu yıl koyduğu liseye geçiş sınavıdır. Milli Eğitim Bakanlığı, 2013 yılında aldığı bir kararla Seviye Belirleme Sınavını (SBS) kaldırarak yerine ortak sınav sistemi olan TEOG'u uygulamaya koydu.MEB'in düzenlemesine göre okullardaki her dönem her dersten 1 sınav merkezi sistem yoluyla ortak yapılacak. Buna göre dönem içerisinde 3 sınav olan derslerin 2., 2 sınav olan derslerin ise 1. sınavı merkezi sistem yoluyla ortak olarak yapılacak. Böylece öğrencilerin genel başarısı baz alınarak 700 puan üzerinden bir puan cetveli oluşturulacak. TEOG sınavı, 1. dönem kasım ayı sonu ,2. dönemde de 2. TEOG sınavının uygulanmasıyla tamamlanacak. nbsp;
TEOG Puan Hesaplama
Her dönem 1 TEOG sınavına giren öğrenciler 700 puan üzerinden bir puan alacaklar. Ancak bu puan öğrencilerin liseye giriş puanını oluşturmayacak. TEOG sınav sonuçlarının yanında öğrencilerin temel eğitimdeki yani 6. 7. ve 8. sınıftaki okul başarı puanları da dikkate alınacak. Bu puanlara bir de 8. ağırlıklı başarı puanı eklenerek ortalaması alınan toplam puana 500 puan üzerinden bir değer verilecek. TEOG ve okul başarı puanlarının ortalaması alınmasıyla öğrencilerin liseye geçiş puanı belirlenmiş olacak.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...