TEOG 8. sınıf sınavları iptal mi oldu? İşte son açıklama...

TEOG 8. sınıf sınavları iptal mi oldu? İşte son açıklama...

EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ Haberleri

TEOG ve SBS sınavı ile ilgili olarak MEB'in SBS sonuçları neden iptal edildi.

TEOG ve SBS sınavı ile ilgili olarak MEB'in SBS sonuçları neden iptal edildi. Danıştay Başkanlığı, Milli Eğitim Bakanlığı'nın SBS'de Almanca ve İngilizce testlerinin cevap anahtarlarını karıştırması üzerine 718 öğrencinin puanının yanlış hesaplanması nedeniyle sınav sonuçlarını iptal kararı verdi. Yeni karara göre, 1.2 milyon adayın puanı yeniden hesaplanacak. nbsp;Danıştay,söz konusu kararı CHP Milletvekili Aydın Ayaydın'ın başvurusu üzerine aldı. nbsp;Alınan son dakika bilgisine göre, Milli Eğitim Bakanlığı'nın SBS'de Almanca ve İngilizce testlerinin cevap anahtarlarını karıştırması üzerine 718 öğrencinin puanını yanlış hesaplaması üzerine sınav sonuçları iptal edildi. SBS ile ilgili Danıştay'dan 1 milyon 112 bin öğrenciyi yakından ilgilendiren bir karar çıktı. Danıştay SBS'deki yerleştirmelerin yürütmesini durdurma kararı aldı. Danıştay, söz konusu kararı CHP İstanbul Milletvekili Aydın Ayaydın'ın başvurusu üzerine aldı ve kararda şu ifadelere yer verildi."1 milyon 112 bin 604 öğrenci için dava konusu işlemin uygulanması halinde telafisi güç ve imkansız zararların oluşabileceği tartışmasızdır. Bu nedenle hukuka aykırılığı açık olan dava konusu işlemin uygulanması halinde yasa ihlali gerçekleşeceği için SBS'deki yerleştirmelerin yürütmesinin durdurulmasına karar verdik"Yabancı diller sınavına katılan 710 öğrencinin anahtarlarının yanlış okunduğu tespit edilmiş ve bunun üzerine CHP'li Ayayadın Danıştay'a bu anahtarların yanlış olması gerekçesiyle SBS'nin yerleştirilmelerin iptali ve yürütmnein durdurulması istemiyle bir başvuruda bulunmuştu.Bu başvuru sadece 710 öğrenciyi değil, şıralamanın tamamını etkilediğinden 1 milyon 112 bin öğrencinin sıralamasının yeniden yapılması gibi bir sonuç olarak değerlendirilebilir. nbsp;Ayrıca SBS ile ilgili olarak yetkili kurumlar tarafından yapılacak olan bütün son dakika haberleri ve gelişmeleri ise, sıcağı sıcağına ile olarak stargazete.com adresinde olacaktır. nbsp;Sınav hakkında tüm gelişmeler yayına hazırlanıyor..
'MEB, SBS'den TEOG'a geçişte sınıfta kaldı'
Milli Eğitim Bakanlığı (MEB)'nın, 24 Ocak 2014'te karne verecek olmasına rağmen Temel Eğitimden Ortaöğretime Geçiş (TEOG) sınavının sonuçları henüz açıklamadı. Türk Eğitim Sen 3 No'lu Şube Başkanı Adnan Sarısayın, 45 gündür açıklanmayan sonuçların öğrenci, öğretmen ve velilerde hayal kırıklığı oluşturduğunu söyledi. nbsp;28-29 Kasım 2013 tarihlerinde yapılan TEOG sınavına, 1 milyon 920 bin 8. sınıf öğrencisinin katıldığını belirten Sarısayın, "Sınavların üstünden 45 gün geçmesine rağmen hâlâ sonuçları açıklanamadı. Öğretmen ve öğrenciler, sabırsızlıkla sınav sonucunu bekliyorlar. Öğretmenler, 'İkinci sınav sonucu açıklanmadan üçüncü sınavı yapmak zorunda kaldı. Bu şekilde biz yapsak anında soruşturma açılır, cezalar yağdırılırdı. Ortalamaları alamıyoruz, performans notlarını veremiyoruz.' diye şikayetçi olurken öğrenciler de, 'İkinci sınavımızın sonucunu öğrenmeden üçüncü sınava girdik. Bu bizim moral ve motivasyonumuzu bozdu.' şeklinde durumdan şikayet etmektedirler." diye konuştu. nbsp;
Kısa bir süre sonra karnelerin verileceğini hatırlatan Sarısayın, "24 Ocak'ta karneler verilecek ancak hâlâ MEB, merakla beklenen sınav sonuçlarını açıklayamıyor. Yaptıkları merkezî sınavın sonucunu açıklayamayan MEB'in, anında sınav sonuçlarını açıklayabilen dershanelere cephe alması, ihtiyaç olmadığını söyleyerek 'Kapatacağım' demesinin, anlaşılabilir ve uygulanabilir olmadığını görüyoruz. Biz eğitimcilere göre MEB, SBS'den TEOG'a geçişte sınıfta kalmıştır." dedi.TEOG ve SBS sınavı ile ilgili olarak MEB'in SBS sonuçları neden iptal edildi. Danıştay tarafından alınan karar gereğince SBS sınavı tekrarlanacak mı. İşte SBS ile ilgili olarak son dakika haberleri ve gelişmeleri burada.


UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...