Twitter ayağı kalkınca Apple bu uygulamayı kaldırdı

Twitter ayağı kalkınca Apple bu uygulamayı kaldırdı

TEKNOLOJİ Haberleri

Genç kızları estetik cerrahiye teşvik ettiği iddia edilen uygulama, Twitter'da düzenlenen kampanya sonrasında App Store'dan kaldırıldı.

Genç kızlara yönelik plastik cerrahi oyunu uygulaması, Twitter nbsp;'da 4000'i aşkın kişinin katılımıyla gerçekleşen bir kampanya sonrasında kaldırıldı. İngiliz Daily Mail gazetesinin haberine göre, Apple iTunes üzerinden ulaşılabilen uygulamanın içeriğinde 'hiçbir diyetin zayıflatamadığı bir kadını estetik cerrahiyle güzelleştirin' talimatı yer alıyordu. Kadın hakları gruplarının isyanıyla karşılaşılan uygulamanın cinsiyetçi ve genç kızların kendilerine olan güvenini zedeleyici olduğu belirtildi. nbsp;

Öte yandan kadın hakları grupları Android tabanlı cihazların kullandığı Google Play Store nbsp;'da yer alan ve benzer bir içeriğe sahip uygulamaya da itiraz etti. 500 bin ila 1 milyon kullanıcının indirdiği uygulama hakkında Google, her uygulama hakkında tek tek yorum yapılamayacağını ancak Google'ın ilkeleriyle çelişen uygulamaların kaldırılacağını açıkladı. Google da Apple gibi yoğun tepki üzerine uygulamayı Play Store'dan kaldırdı.

TG.COM.TR / ÖZEL HABER

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...