BAŞA DÖN

Türkiye Gazetesi

Anasayfa > Haber > Kebap ustalığı için ter döktüler

Kebap ustalığı için ter döktüler

Kayseri Lokantacılar ve Pastacılar Odası’nın ustalık sınavında kebapçı usta adayları ter döktü. Dinçerler Et Lokantası’nda yapılan sınava, kalfalık belgesi almayı başaran ve yazılı sınavı geçen 22 usta adayı katıldı. Yazılı sınavın ardından düzenlenen uygulama sınavı öncesi kebapçı adayları meşhur kebapçı yeminlerini ettiler.



KAYSERİ (İHA) - Kayseri Lokantacılar ve Pastacılar Odası’nın ustalık sınavında kebapçı usta adayları ter döktü. Dinçerler Et Lokantası’nda yapılan sınava, kalfalık belgesi almayı başaran ve yazılı sınavı geçen 22 usta adayı katıldı. Yazılı sınavın ardından düzenlenen uygulama sınavı öncesi kebapçı adayları meşhur kebapçı yeminlerini ettiler. Kayseri Lokantacılar ve Pastacılar Odası Başkanı Mehmet Dinçer tarafından kaleme alınan ve ulusal basında yer alan yeminlerinde usta adayları, şöyle dedi: “Halk sağlığını önde tutacağıma, kendim yemediğimi yedirmeyeceğime, bozuk gıda satmayacağıma, gramajlara uyacağıma, mesleğime saygı duyacağıma namusum ve şerefim üzerine and içerim.” Sınava katılan ve ustalık belgesi almak için ter döken birkaç yarışmacının da gözlerini bağlayarak eti parçalara ayırması heyecan uyandırdı. Her zaman ocak ve mangal başında ter döken kebapçıların bu kez gerçekleştirilen sınavda heyecanlı oldukları ve ter döktükleri gözlendi.
 
 
 
 
 
 
 
Kapat
KAPAT