Bakan Şimşek'ten 'Kardeş' iddiasına yalanlama

Bakan Şimşek'ten 'Kardeş' iddiasına yalanlama

GÜNDEM Haberleri

Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, İzmir merkezli yolsuzluk operasyonu kapsamında kardeşi ile ilgili ortaya atılan iddiaları yalanladı.

Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, kardeşiyle ilgili iddialara "Bizim akrabalardan birinin nüfuz kullanması söz konusu değil. Zaten ben izin vermem. Tüm arkadaşlarıma söylüyorum; mezardan babam kalkıp gelse bir şey talep etse yapmayın" diye yanıt verdi. Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, İzmir merkezli yolsuzluk operasyonu kapsamında kardeşi ile ilgili ortaya atılan iddiaları yalanladı.Şimşek, bazı firma ve şahıslara bakanlık işlemlerinde menfaat sağlandığı yönündeki iddiaların gerçek dışı olduğunu söyledi.

"Tüm arkadaşlarıma söylüyorum; mezardan babam kalkıp gelse bir şey talep etse yapmayın" diyen Şimşek sözlerine şöyle devam etti:
"Bugüne kadar bu bakanlıkta mevzuata aykırı hiçbir işlem yapılmadı. Adı geçen firmaya en ufak bir menfaat sağlanmamıştır. Buna rağmen ilgili birimlere inceleme talimatı verdim. Mevzuata aykırı ama bu da yetmez, hakkaniyete aykırı herhangi bir işlem yapılmamıştır. Bizim akrabalardan birinin nufüz kullanması sözkonusu değil. Zaten ben izin vermem. Yarım yamalak şeyleri biraraya getirip çamur atmak da alçaklıktır" (Kaynak: Ntv)

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...