MÜSİAD'tan 17 Aralık yorumu

MÜSİAD'tan 17 Aralık yorumu

GÜNDEM Haberleri

MÜSİAD Genel Başkanı Nail Olpak, "Yolsuzluk iddialarının yansıması, adli boyutun dışına taşmasıyla ülke ekonomisine ciddi zarar veriyor" dedi.

İstanbul Ticaret Üniversitesi ile MÜSİAD 'ın düzenlediği ''Girişimciliğin güçlendirilmesi: Proje finansman modelleri'' konulu panel ve çalıştay üniversitenin Sütlüce Kampusü'nde yapıldı. Panelde açılış konuşmalarını İstanbul Ticaret Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. Nazım Ekren, İstanbul Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanvekili Dursun Topçu ve MÜSİAD Genel Başkanı Nail Olpak yaptı. MÜSİAD Genel Başkanı Nail Olpak, yolsuzluk iddiaları sebebiyle 17 Aralık 'ta başlatılan soruşturmayla ilgili açıklama yaptı.

Soruşturma ile oluşan ortamı, adli boyutunu ayrı tutarak ülke ekonomisine, itibarına ve güven ortamına zararları bakımından endişeyle takip ettiklerini söyleyen Olpak, "Yerel seçimler, Cumhurbaşkanlığı ve genel seçimler sürecine girilen bugünlerde, bu soruşturma sebebiyle yaşananların kamuoyunda siyasal alana yönelik bir çalışma algısı oluşturuldu. Bu algının sonuçlarıyla beraber hızla ortadan kaldırılması gerekiyor" diye konuştu.

Yolsuzluk iddialarının araştırılmasını arzu ettiklerini ifade eden Olpak, "Ancak, hukukun temel doktrini, masumiyet karinesi de unutulmamalıdır" dedi. Yolsuzluk iddialarının yansımasının, adli boyutunun dışına taşmasının ülke ekonomisine ciddi zarar verdiğini ifade eden Olpak, sözlerini şöyle tamamladı: "Bu noktada, şu ana kadar önemli olan, olumsuz yansımaların, döviz, faiz ve borsa alanıyla sınırlı kalmasıdır. Temennimiz, üretim ve ticaret alanına yansımadan piyasanın toparlanmasıdır. Çünkü, borsa, faiz ve döviz alanında bozulma ve toparlanma hızlı olabilirken, arzu etmeyiz ama bozulma piyasaya yansırsa daha kalıcı zarar vermesi mümkündür. Şimdi sormak istiyorum, kendi mecrasında yürüyen adli bir sürecin, ülke ekonomimize yansıması böyle mi olmalı? Bu durumu, ne anlayabiliyoruz ne de doğru buluyoruz. Türkiye'nin, 10 yıllık kazanımlarının olumlu sonuçlarını hep birlikte yaşıyoruz. Geriye baktığımızda, en önemli kazanımımızın da, huzur, güven ve pozitif istikrar olduğunu görüyoruz. Ülkemizin geleceğine, hep birlikte ve mutlaka sahip çıkalım."

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...