Sarıgül'den centilmenlik çağrısı

/ Kaynak: İHA
Sarıgül'den centilmenlik çağrısı

Politika Haberleri  / İHA

İstanbul'da seçim çalışmalarını sürdüren Mustafa Sarıgül, "AK Parti'ye oy veren kardeşlerimin de, söz veriyorum haklarını koruyacağım" diye konuştu.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Adayı Mustafa Sarıgül, Aksaray'da Belediye İş Sendikasını ziyaret etti. Sarıgül sendika girişinde kendisini bekleyen kalabalık gruba hitaben bir konuşma yaptıktan sonra, sürpriz adaylarından birinin Sabri Erbakan olduğunu açıkladı. İstanbul'da seçim çalışmalarını sürdüren Mustafa Sarıgül, Aksaray Atatürk Bulvarı üzerinde bulunan İstanbul Belediye İş Sendikası'nı ziyaret etti. Sendika girişinde kendisini bekleyen kalabalığa hitaben bir konuşma yapan Sarıgül, buradan sendikanın konferans salonuna geçti.

Sarıgül yaptığı konuşmada, AK Parti'ye oy verenlerin yüzde 12'sinin şu anda kendilerine oy vermek istediğini ileri sürdü. Çok iyi bir noktada olduklarını ifade eden Sarıgül, "Samimi bir itirafım şudur. Bir belediye başkanı, bir iktidar, görevde 10 yıldan fazla kalırsa rutine düşer. 10 yılı belediye başkanlığına kural olarak koyup, yapmamak lazım. Bütün demokratik dünyalarda olayın özü budur. 10 yıldan sonra bir yorgunluk oluyor" dedi.

Seçim kampanyası sırasında Kadir Topbaş ile ilgili olumsuz bir cümle sarf etmeyeceğini söyleyen Sarıgül, "Yaptıklarına teşekkür ederim, inşallah biz daha da iyisini, güzelini yapacağız. Dün gece saat 12.20'de Büyükşehir Belediyemizde çalışan bir grup arkadaşım sağ olsunlar eve geldiler. Evde onlarla oturduk, sohbet ettik. Sizden de ricam şu, örfüne, geleneklerine, inançlarına bağlı, bir ailenin çocuğuyum. Şimdi benim görevim herkesi kucaklamak. Ben sizlerin haklarınızı, hukukunuzu yüzde yüz koruyacağım. Ama bana oy vermeyen, AK Parti'ye oy veren kardeşlerimin de, söz veriyorum haklarını koruyacağım" diye konuştu.

Önümüzdeki günlerde sürpriz bir aday açıklayacağını belirten Sarıgül, "Bakın ben size bir şey söyleyeceğim. Önümüzdeki günlerde öyle bir aday getiriyorum ki, ikna etmek üzereyim, az kaldı. Öyle bir aday geliyor ki. Arıyor bir tanesi 'şunu şöyle yap' diyor, 'ben yapamam efendim bunu yapmam için kanun olması lazım, ben kanunsuz iş yapamam' diyor. Arıyorlar 'Sen kanunsuz iş yapamıyorsan kardeşim istifa et' diyorlar. Hemen istifa ediyor. Bu adamın adı Sabri Erbakan. Bayındırlık Bakanı Müsteşarı, inşallah bizim de adayımız olacak" şeklinde konuştu.

Politika
Kaynak: İHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...