Tatil sitesinde belediyeye haciz

Tatil sitesinde belediyeye haciz

YAŞAM Haberleri

Antalya'nın Gazipaşa İlçesi'nde Kombi Tatil Sitesi davasında mahkemeyi kazanan mağdur Mevlüt Aslan, Gazipaşa Belediyesi'nde haciz işlemi yaptı.

Antalya 'nın Gazipaşa İlçesi'nde Kombi Tatil Sitesi davasında mahkemeyi kazanan mağdur Mevlüt Aslan, Gazipaşa Belediyesi'nde haciz işlemi yaptı. Aslan, Belediye Başkanı CHP'li Cemburak Özgenç'in makam odasındakiler başta olmak üzere belediyenin taşınır mallarını haczettirdi. nbsp;Gazipaşa'nın Pazarcı Mahallesi'ndeki sahilde 1997 yılında yapımına başlanan Kombi Tatil Sitesi, eski belediye başkanı Ali Güzel zamanında 5 katlı 16 blok olarak ruhsatlandırıldı. İnşaat daha sonra yine Ali Güzel zamanında mühürlendi, eski belediye başkanlarından Bekir Akyol döneminde de sitenin tapu iptali için dava açıldı. Şu anki belediye başkanı Cemburak Özgenç döneminde ise site inşaatının olduğu arazinin tapu tescili belediye adına yapıldı.
nbsp;Kombi Sitesi'nden daire satın alanların itirazları üzerine olayın taşındığı Konya Asliye Hukuk Mahkemesi, vatandaşların mağduriyetinin sorumlusu olarak belediyeyi gösterdi ve Yargıtay yaklaşık 2 yıl önce kararı onadı.

'İŞLEMİNİZİ YAPIN'
Avukat Osman Turan, müvekkili Mevlüt Aslan'ın alacakları için yaklaşık 9 ay önce Gazipaşa Belediyesi aleyhine açtığı davayı kazandıklarını söyledi. Haciz işlemi için Avukat Turan ile birlikte sabah saatlerinde Gazipaşa Belediyesi'ne gelen Aslan, Gazipaşa Belediye Başkan Yardımcısı Fazıl Taşlı'nın "Alacağınızı ödeyemiyoruz, işleminizi yapın" demesi üzerine, belediyenin taşınabilir mallarını haczetti.

'İŞLEMİNİZİ YAPIN' DEDİLER

1997 yılında yapımına başlanan ve daha sonra ruhsatı iptal edilen Kombi Tatil Sitesi'nde 17 devremülkü bulunduğunu söyleyen Mevlüt Aslan, hukuk mücadelesini kazandığını ve 170 bin lira alacağı olduğunu söyledi. Alacağını tahsil edemeyince haciz işlemi yapmak zorunda kaldığını belirten Aslan, "Sabah alacağımızı istedik, 'işleminizi yapın' dediler. Biz de haciz işlemine başladık. Başkanın odasından başladık. Klima, masa, televizyon ne varsa aldık. Benim durumumda olan 200'e yakın dosya var. Bunlar işleme konmuş veya konacak. Biz de alacağımızı almak için önce davrandık" dedi.

YEDİEMİN DEPOSU BULUNAMADI
nbsp;Belediye binasında bulunan klimalar ve televizyonlar başta olmak üzere taşınır malları toplatan Avukat Osman Turan, Belediye Başkanı Cemburak Özgenç'in makam odasında bulunan koltuk ve masalara da el koydurdu. Belediye önüne yaklaştırılan kamyonete, Başkan Özgenç'in makam odasından sökülen klima da yüklendi. Bu sırada ilçede lisanslı yeddiemin deposu olmadığını öğrenen Avukat Turan,aldıkları eşyayı tekrar belediyeye çıkarttı. Yasal olarak 3 gün süreleri bulunduğunu belirten Turan, "3 gün sonra haczettiğimiz malların satışını gerçekleştirebileceğiz. Malları belediyeye bırakarak ayrıldık. 3 gün sonra tekrar geleceğiz" dedi.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...