Başbakan'dan Büyükelçilere: Bu çeteyi dünyaya anlatın

/ Kaynak: İHA
Başbakan'dan Büyükelçilere: Bu çeteyi dünyaya anlatın

Politika Haberleri  / İHA

"Bu örgütün devlet kurumlarında örgütlenerek siyaset, ekonomi, finans ticaret gibi alanlarda inşa ettiği korku imparatorluğunun iyi anlatılması gerekiyor"

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Büyükelçilere seslenerek son dönemde ülke içinde yaşanan hadiselerin iyi analiz edilmesi ve dünyaya doğru şekilde aktarılmasının hayati derecede önemli olduğunu söyledi. 6. Büyükelçiler Konferansı katılımcılarına Vilayetler Evi'nde verdiği yemekte konuşan Başbakan Erdoğan, gündemdeki konularla ilgili şu değerlendirmelerde bulundu:"Türkiye'de 17 Aralık tarihinde başlayan süreç yolsuzluk kılıfına gizlenmiş bir darbe girişimidir. 17 Aralık süreci bir paket içinde birkaç hedefi vurmayı amaçlayan süreçtir. Ambalajda yolsuzluk iftirası varken paketin içinde demokrasiye, milli iradeye, siyasete özellikle çözüm süreci ve dış politikaya yönelik sabotaj olduğu bugün artık net şekilde ortaya çıktı, daha da çıkacak onu söyleyeyim, daha bitmedi, daha da çıkacak."

nbsp;BUNUN ADI İHANET

nbsp;"O malum örgüt ve onun siyasetteki, medya ve sermayedeki müttefikleri Türkiye ekonomisine ağır darbe vurmaya çalışıyorlar. Faizlerin yükselmesi için gayret sarf ediyorlar. Uluslararası yatırımcıları tedirgin etmek için her yolu kullanıyorlar. Türkiye'nin enerji politikalarını sabote etmeye çalışıyorlar. Dış politikada açık bir şekilde elimizi zayıflatmaya çalışıyorlar. Milli İstihbarat Teşkilatının çalışmalarını engellemeye çalışıyorlar. Demokrasiyi sekteye uğratmak, Türkiye'nin demokrasi yürüyüşünü engellemek istiyorlar. En önemlisi de Türkiye'nin dünyadaki imajını bozmak için ciddi mesai sarf ediyorlar. Bu çabalar ihanet dışında bir kavramla izah edilemez."

nbsp;BİZE YUTTURAMAZLAR

nbsp;"AB üyesi ülkelerde HSYK ile ilgili oturmuş bir sistem yokken, Türkiye'nin HSYK düzenlemesi üzerinde bir beyanatta bulunmak kimsenin haddine değildir. Biz bu çalışmamızı yaparken bütün bunları A'dan Z'ye inceledik. İspanya'da, İtalya'da, Hollanda'da nedir? Bir bakıyoruz ki oralarda seçilmişin bu noktalarda ciddi manada etkinliği var. Kralın, hükümetin hepsinin buralarda seçici olduğunu görüyoruz. Burada kalkıp da bu 'AB'nin müktesebatına aykırıdır' gibi tespitler, kusura bakmasınlar bize yutturulacak şeyler değil biraz okuma yazma biliyoruz. Ne var, ne yok görüyoruz. Bu noktada sizlere çok önemli vazife düşüyor."

KORKU İMPARATORLUĞU

nbsp;"Hükümetimizin yargıda yapmaya çalıştığı değişiklik yargıya müdahale değildir. Yargı içindeki illegal örgütlenmeye yönelik bir mücadeledir. Bu örgütün gerçek yüzünün de yurt dışında artık mutlaka anlatılması, deşifre edilmesi gerekiyor. Türkiye'de yapılanması, faaliyetleri, hırs ve arzuları net bir şekilde ortaya çıkan tehlikenin boyutları artık aşikar hale gelen bu örgütün muhataplarınız nezdinde daha iyi bilinmesi önem arz ediyor. İşte bu örgütün başta emniyet ve yargı olmak üzere devlet kurumlarında örgütlenerek siyaset, ekonomi, finans, ticaret gibi alanlarda inşa ettiği korku imparatorluğunun iyi anlaşılması ve iyi anlatılması gerekiyor. Bunun bir yolsuzluk operasyonu değil yolsuzluk operasyonu girişiminde bir darbe olduğunu özellikle vurgulamanızı sizlerden rica ediyorum. İçeride algı operasyonunu nasıl bozduysak, dışarıda da birlikte bozacağız"

ERMENİ İDDİALARI

nbsp;"1915 hadiselerinin objektif, bilimsel, gerçekçi şekilde ele alınabilmesi için hepimizin hazırlıklı ve donanımlı olması gerekiyor. Ermeni diasporası, 1915 olaylarını farklı ve tek yanlı şekilde aksettirmek, tarihi gerçekliğinden koparıp, siyasi bir kampanyaya dönüştürmek için hazırlıklarını yapıyor. Bunun karşısında biz, tarihi, bilimi, bilimsel verileri öne çıkararak, bu siyasi kampanya, kara propaganda karşısında dik bir duruş sergileyeceğiz"


Politika
Kaynak: İHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...