Cüneyt Çakır, dünyayı yönetecek

Cüneyt Çakır, dünyayı yönetecek

SPOR Haberleri

1974 Dünya Kupası'nda görev yapan Doğan Babacan'dan tam 40 yıl sonra bir Türk hakemi bu dev organizasyonda düdük çalacak

2014 Dünya Kupası'nda görev alacak hakemler dün FIFA'nın resmi internet sitesinden açıklandı. FIFA kokartlı hakemlerimizden Cüneyt Çakır tarihi bir başarı göstererek, Brezilya'da Haziran ve Temmuz aylarında düzenlenecek Dünya Kupası'nda düdük çalmaya hak kazandı. Cüneyt Çakır'ın yardımcılıklarını Bahattin Duran ve Tarık Ongun yapacak. Çakır, Duran ve Ongun'u Dünya Kupası'na kadar olan süreçte yoğun bir hazırlık programı bekliyor. Hakem üçlümüz Şubat, Mart, Nisan ve Haziran aylarında üç kampa katılarak turnuvaya hazırlanacak.

TAM 40 YIL SONRA

Cüneyt Çakır, aynı zamanda 40 yıl aradan sonra FIFA Dünya Kupası'nda maç yönetecek ilk Türk hakemi olacak. Hakemlerimizden Doğan Babacan 1974 yılında Almanya'da düzenlenen Dünya Kupası'nda görev alma başarısı göstermiş ve tarihe geçmişti.
Dünya Kupaları tarihinde düdük çalan ilk Türk hakemi olan Doğan Babacan, 1974 Dünya Kupası'nda 3 maçta görev yapmıştı. Batı Almanya'da düzenlenen kupada 14 Haziran 1974 tarihinde Batı Almanya-Şili maçında orta hakem olarak görev yapan Babacan'ın Şilili futbolcu Carlos Caszely'e 67.dakikada gösterdiği kırmızı kart, dünya kupaları tarihinin ilk kırmızı kartı olarak tarihe geçmişti. Doğan Babacan, 19 Haziran'da Bulgaristan-Uruguay ve 26 Haziran'da da Brezilya-Doğu Almanya maçlarında yardımcı hakem olarak görev yapmıştı. nbsp;

ALP "EN GÜZEL CEVAP"

MHK Başkanı Zekeriya Alp, Cüneyt Çakır'ın başarısıyla gurur duyduklarını söyledi. Alp, Çakır'ın Türk hakemliğinin yüz akı olduğunu belirterek, "Bizi leştirenlere en iyi cevabı verdiğimizi düşünüyorum. Herhalde artık şapkalarını önlerine koyup düşünürler. Cüneyt Çakır, ülkemiz adına çok önemli bir başarıya imza atmıştır. Kendisiyle ile ne kadar övünsek azdır" diye konuştu.

BİR BAKIŞTA ÇAKIR

- nbsp;1976'da doğdu.
- nbsp;1994'te hakemliğe başladı.
- nbsp;2001'de Süper Lig hakemi oldu.
- nbsp;2006'da FIFA kokartı taktı.
- nbsp;2007'de 19 Yaşaltı Avrupa nbsp; Şampiyonası'nda görev aldı.
- nbsp;2009'da 21 Yaşaltı Avrupa Şampiyonası'nda yarı final yönetti.
- nbsp;2010'da UEFA Avrupa Ligi'nde yarı final rövanş maçı yönetti
- nbsp;2011'de FIFA 20 Yaşaltı Dünya Kupası'nda açılış ve yarı final olmak üzere 5 maç yönetti.
- nbsp;2012'de Avrupa Şampiyonası'nda biri yarı final olmak üzere 3 maç yönetti.
- nbsp;2012'de FIFA Dünya Kulüpler Şampiyonası'nda finali de yönetti.
- nbsp;2013'te Ülkemizdeki FIFA 20 Yaşaltı Dünya Kupası'nda açılış maçında düdük çaldı.
- nbsp;2013'te Süper Lig'deki 200'üncü maçını yönetti.
- nbsp;2014'te Dünya Kupası'na davet edildi.



UEFA'NIN 9 HAKEMİ
1- Cüneyt Çakır (Türkiye)
2- Felix Brych (Almanya)
3- Jonas Eriksson (İsveç)
4- Milorad Mazic (Sırbistan)
5- Velasco Carballo (İspanya)
6- Pedro Proenca (Portekiz)
7- Howard Webb (İngiltere)
8 -Nicola Rizzoli (İtalya)
9- Bjorn Kuipers (Hollanda) nbsp;
Cüneyt Çakır, dünyayı yönetecek
ANTRENMANDA ÖĞRENDİ

Cüneyt Çakır, haberi dün sabah antrenman yaparken öğrendi. Sabahın çok erken saatlerinde çalışırken gelen telefonla müjdeli haberi alan Cüneyt Çakır, mutluluğunu ilk önce babası Serdar Çakır'la paylaştı.

43 ÜLKEDEN 25 HAKEM

Asya (AFC)4 hakem
Afrika (CAF) 3 hakem
Kuzey-Orta Amerika ve Karayipler (CONCACAF)3 hakem
G.Amerika (CONMEBOL)5 hakem
Okyanusya (OFC) 1 hakem
Avrupa (UEFA) 9 hakem nbsp;
Cüneyt Çakır, dünyayı yönetecek
BİR TÜRK DAHA VAR!

Türk asıllı Avustralya vatandaşı olan Hakan Anaz da Dünya Kupası'nda yardımcı hakemlik yapacak. Avustralya'da yaşayan ve muhasebecilik yapan Anaz, 2005'ten bu yana FIFA kokartı taşıyor.



UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...