Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

75 bin 990 kişi yeni göreve başlayacak

/ Kaynak: AA
75 bin 990 kişi yeni göreve başlayacak

GÜNDEM Haberleri  / AA

Bakan Faruk Çelik, iş güvenliği uzmanlığı ve iş yeri hekimliği sınavlarının sonuçlandığını belirterek, 75 bin 990 kişinin göreve başlayacağını bildirdi.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik,iş güvenliği uzmanlığı ve iş yeri hekimliği sınavlarının sonuçlandığını belirterek, yeni göreve başlayacak 75 bin 990 kişi ile sahada toplam 89 bin 867 iş güvenliği uzmanı ve 21 bin 159 iş yeri hekiminin görev yapacağını bildirdi. Çelik, yaptığı yazılı açıklamada, Türkiye'de 264 bin 132 "çok tehlikeli", 333 bin 250 "tehlikeli" ve 804 bin 771 "az tehlikeli" sınıfına giren iş yeri bulunduğuna dikkati çekti. İş güvenliği uzmanlığı ve iş yeri hekimliği için 21 Aralık'ta yaptıkları sınavların sonuçlandığını ifade eden Çelik, şunları kaydetti: "Yeni göreve başlayacak 75 bin 990 kişi ile sahada toplam 89 bin 867 iş güvenliği uzmanı ve 21 bin 159 iş yeri hekimi görev yapacak. Sınavda başarılı olanların göreve başlaması ile 'çok tehlikeli' sınıf iş yeri tetkikinde uzman başına düşen aylık iş yeri sayısı 18, 'tehlikeli' sınıf iş yeri tetkikinde uzman başına düşen aylık iş yeri sayısı 4, 'az tehlikeli' sınıfı iş yeri tetkikinde uzman başına düşen aylık iş yeri sayısı 11 olacak." Uygulamalarla işverenlerin cezalandırılması gibi özel bir amacın güdülmediğini vurgulayan Çelik, iş sağlığı ve güvenliği kültürünün Türkiye'de yerleştirilmesinin hedeflendiğini kaydetti.

GÜNDEM
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...