Tiyatro Martı, "Uçlar" oyunuyla perdelerini açacak

/ Kaynak: AA
Tiyatro Martı, "Uçlar" oyunuyla perdelerini açacak

KÜLTÜR - SANAT Haberleri  / AA

Güzin-Erdal Özyağcılar ile kızları Zeynep Özyağcılar tarafından hayata geçirilen 'Uçlar' oyunu 28 Ocak'ta Beşiktaş Kültür Merkezi'nde sahnelenecek.

Güzin-Erdal Özyağcılar ile kızları Zeynep Özyağcılar tarafından hayata geçirilen aile tiyatrosu Tiyatro Martı, William Mastrosimone'un yazdığı "Uçlar" oyunuyla ilk kez perdelerini açacak. nbsp;Tiyatro Martı'dan yapılan yazılı açıklamaya göre, Zeynep Özyağcılar'ın başrolünde olduğu, Aydın Şentürk, Bahar Çebi ve Simge Defne'nin rol aldığı, "kadına şiddet, tecavüz ve tatmin etmeyen cezalar karşısında kadının çaresizliğini" anlatan oyun, 28 Ocak'ta Beşiktaş Kültür Merkezi'nde sahnelenecek.Yönetmenliğini Yıldırım Fikret Urağ'ın üstlendiği, 16 yaş sınırı olan oyunun dekor tasarımı Barış Dinçel'e, makyaj Tuğçe Dilaver'e ait.Açıklamada görüşlerine yer verilen Zeynep Özyağcılar, Tiyatro Martı'yı kurmaya geçen yıl karar verdiğini belirterek, şunları kaydetti:"Martılar, denizin sokak çocuklarıdır. Bizler de hep çocuk kalmayı seçen tiyatro oyuncularıyız. Bu, isim konusunda çok belirleyici oldu benim için ama özellikle bir yerde okuduğum 'Fırtınanın şiddeti ne olursa olsun, martı sevdiği denizden asla vazgeçmez' sözü en belirleyici şeydi. Çünkü bizler de hayatta ve mesleğimizde ters giden her şeye rağmen aşık olduğumuz isten vazgeçmiyoruz."
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...