'Vivaldi Orkestra' 18 Ocak'ta TİM Show Center'da

'Vivaldi Orkestra' 18 Ocak'ta TİM Show Center'da

KÜLTÜR - SANAT Haberleri

Rus Devlet Akademik Oda Orkestrası "Vivaldi Orkestra", 25 kişilik kadın orkestra kadrosuyla yarın ve 18 Ocak'ta TİM Show Center'da konser verecek.

Antonio Vivaldi'nin kurduğu kadın orkestrasının başarılı bir kopyası olan ve viyolonist Svetlana Bezrodnaya tarafından 1989'da kurulan "Vivaldi Orkestra", konserde baroktan günümüze, klasikten çağdaş müziğe geniş bir repertuvar sunacak.
Repertuvarında, farklı tarzı, zamanı ve ülkeyi temsil eden binden fazla eserin bulunduğu orkestra, 25 yılda iki binden fazla konser verdi. nbsp;Dünyada birçok ülkede kapalı gişe konserler veren orkestra, tüm konserlerinde birbirinden farklı gösteriler sergileyerek seyircisine müzik ziyafeti sunuyor. nbsp;Budapeşte Festival Orkestrası, 23 Ocak'ta Cemal Reşit Rey (CRR) Konser Salonu'nda sahne alacak. nbsp;Şef Ivan Fischer yönetimindeki orkestra, konserde piyanoda Alexander Toradze eşliğinde Borodin'in "Poloveç Dansları", Prokofiev'in "3. Piyano Konçertosu Do Majör, Op. 26" ile Çaykovski'nin "6 Numaralı 'Patetik' Senfonisi, Si minör Op. 74" eserlerini seslendirecek. nbsp;Keman sanatçısı Shlomo Mintz, piyanist Itamar Golan ve çellist Dmitry Yablonsky, 22 Ocak'ta İş Sanat'ta aynı sahneyi paylaşacak. nbsp;Konserde, Schubert'in piyano, keman ve çello için "Trio No. 2, D. 929, Mi bemol Majör" ile Beethoven'ın piyano, keman ve çello için "Trio No. 7, Op. 97, Si bemol Majör Archduke" eserleri yorumlanacak. nbsp;Boğaziçi Caz Korosu, şef Masis Aram Gözbek yönetiminde 23 Ocak'ta Caddebostan Kültür Merkezi'nde olacak. nbsp;Dünya Koro Şampiyonası'nda iki şampiyonluğu bulunan Boğaziçi Caz Korosu, Türkiye'nin yanı sıra ABD, Almanya, Avusturya, Çin, Fransa, İtalya ve Macaristan'da performanslar sergiledi ve çeşitli ödüller kazandı. nbsp;Yaklaşık 40 kişilik kadrosuyla, çağdaş müzikten caza, çok sesli türkü düzenlemelerine kadar uzanan geniş bir repertuvara sahip koronun 14 madalyası bulunuyor.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...