Beşiktaşlı Atalay: Lig'de daha iyi sonuçlar alacağız

/ Kaynak: AA
Beşiktaşlı Atalay: Lig'de daha iyi sonuçlar alacağız

SPOR Haberleri  / AA

Beşiktaş Kulübü Asbaşkanı Atalay, ligde daha iyi sonuçlar alacaklarına inandığını söyledi.

Beşiktaş Kulübü Asbaşkanı Deniz Atalay, devre arası kampının verimli geçtiğini söyledi. nbsp;Atalay, takımın Antalya'da yaptığı devre arası kampı sırasında gazetecilerin sorularını yanıtladı. Verimli geçen kamp döneminin yanı sıra futbolcuların da iyi performans gösterdiğini belirten Atalay, "Hazırlık maçlarına bakmayın, alınan sonuçlar yanıltıcıdır. Oynayan oynamayan herkesin değerlendirilmesi ve şans verilmesi lazımdır. Hazırlık maçındaki sonuçlara camianın itibar etmemesi lazım. Bir hafta sonra lig başlayacak, orada daha iyi sonuçlar alacağımıza inanıyorum" dedi. nbsp;Transfer görüşmeleriyle ilgili de bilgiler veren Atalay, ara transferin hem zor hem de tehlikeli olduğunu ifade ederek, şunları söyledi: nbsp;"Kimse kendisine yararlı olacak oyuncuyu bırakmak istemez. Geçen sene transfer döneminde 4 futbolcu transfer ettik ve isabet kaydettik. Devre arası transfer döneminde ise tam tersi oldu, aldıklarımızdan yararlanamadık. Kötü futbolcu oldukları için değil, takıma katkı sağlayamadıkları için yararlanamadık. Aynı hataları bu dönem yapmayı düşünmüyoruz. Önceliğimiz teknik ekibin ihtiyacı olan yere takviye yapmamızdır. Onunla ilgili çalışmalar ilk yarı bitmeden başlamış, bazı isimler belirlenmişti. Lescott ismi kamuoyuna düştüğü için biliniyor. Onun haricinde 2-3 isim daha var. Önceliğimiz stoper bölgesine takviye yapmaktır. Sanırım bu konu kısa süre içinde netleşir." Galatasaraylı Dany'nin adının transferde geçmesiyle ilgili olarak da değerlendirmede bulunan Atalay, şunları kaydetti: "Galatasaray Kulübü ile böyle bir görüşme olmuş ancak önceliğimiz Dany değil. Bildiğiniz gibi Sivok'un sakatlığı oldu, bu sakatlıkta süreç önemli. Futbolcunun bir ay gibi bir sürede takıma döneceğiyle ilgili bilgiler alıyoruz, umuyorum bu süreç uzamaz. Dany bizim öncelikle düşündüğümüz stoper değil, teknik ekipten talep gelirse görüşebileceğimiz bir futbolcu olur. Bununla ilgili kesin alınmış bir karar yok." nbsp;
"Tarık Çamdal transferinden vazgeçtik"
Transfer edilecek oyuncular arasında anılan Eskişehirsporlu Tarık Çamdal ile ilgili sürece de değinen Deniz Atalay, şu görüşleri aktardı: nbsp;"Tarık'ın sezon sonunda sözleşmesi bitiyor. Futbolcuyla kulübü sözleşme uzatma konusunda anlaşamamış. Menajerleri bize geldi ve 'sezon sonunda sizinle anlaşalım' dedi. Biz de kulübünün rızasının alınarak yapılmasının etik olacağını düşündük ve Eskişehirspor Kulübü Başkanı Mesut Hoşcan ile görüştük, kendilerine konuyu anlattık. Kendisi de bunu iyi karşıladı ve etik bulduğunu belirterek kamuoyuna açıkladı. Kulüple de futbolcuyla da menajerleriyle de görüştük. Süreç çok değişik gelişti. Menajerler, bizimle görüştükten sonra 'anlaştık' diyorlar. Biz de Eskişehirspor'a anlaştığımızı söylüyoruz. Sonra menajerler bize 'bir saat izin verin' diyorlar, bir bakıyoruz soluğu Galatasaray Kulübü'nde almışlar. Tarık, futbolculuğundan çok malzeme haline geldi. 'Kime daha iyi pazarlarız' havasıyla ortam oluşturuldu. Bizi rahatsız eden bir başka konu da Tarık'ın Galatasaray'da oynamak istediği söylentileri oldu. Tarık'a bunu sorduk ve 'öyle bir düşüncen varsa bizim böyle bir talebimiz olmaz. Bizde oynamak isteyen isimleri isteriz' dedik. Tarık da 'Ben profesyonelim, benim böyle bir söylemim olmaz' yanıtını verdi. Menajerleri böyle bir ortam oluşturdu. Transferin bu seviyelere düşmesi bizi rahatsız etti ve vazgeçtik."
İbrahim Toraman konusu
Asbaşkan Deniz Atalay, İbrahim Toraman'ın Gaziantepspor ile adının anılmasının hatırlatılması üzerine, kendilerinin İbrahim Toraman'ı zorla gönderdikleri gibi haberler çıktığını ancak bunun doğruyu yansıtmadığını söyledi. nbsp;İbrahim'in Beşiktaş'ta kaptanlık yapan, sevdikleri bir isim olduğunun altını çizen Atalay, "Kendisi şanssız olaylar yaşadı, teknik ekibin almış olduğu bir karar var. Yönetim kurulu olarak bu kararı onayladık. Gelişen süreçte teknik ekip bu kararından vazgeçmedi ve kadro dışı olayı devam etti" ifadelerini kullandı. Futbolcuların mesleklerini yapmaları ve para kazanmaları gerektiğine dikkati çeken Atalay, konuşmasını şöyle tamamladı: nbsp;"Bizim haricimizde bir takımda oynamaları, hem onlar hem de bizim onların oynamaması nedeniyle duyduğumuz rahatsızlık açısından önemliydi. Kimini kiralık veriyoruz, kimine de gitmek isterse yardımcı oluyoruz. Öncelik İbrahim'in kendi isteğidir. Antalyaspor ile görüşmeleri oldu ama kulüp o bölgeye başka transfer yaptığı için vazgeçildi. Gaziantepspor ile ilgili bir talebin olduğunu duyduk. Eğer İbrahim ister, kulüp de talepte bulunursa yardımcı oluruz. Anlaşamadıkları halde ise mevcut durum devam eder."

SPOR
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...