CHP İstanbul için hesap yaptı

CHP İstanbul için hesap yaptı

GÜNDEM Haberleri

CHP İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayı Mustafa Sarıgül, 30 Mart'ta yapılacak yerel seçimlere yönelik yol haritasını hazırladı.

CHP İstanbul büyükşehir belediye başkan adayı Mustafa Sarıgül, seçimlerde en az 22 ilçe belediye başkanlığını almayı hedeflerken seçimlerdeki hedefini de yüzde 45 olarak belirledi. CHP'den adaylığı kesinleşen Sarıgül, hem seçim kampanyası ve seçimlerdeki yol haritasını büyük oranda netleştirdi. Edinilen bilgiye göre Sarıgül seçimleri kazanmak için hedefini yüzde 45 olarak belirledi. Sarıgül, bu hedefe ulaşmak içinse halen CHP'de olan 13 ilçe belediye başkanı sayısını en az 22'ye çıkarmayı hedefliyor. Sarıgül ve ekibi çıtayı 25 ilçe belediyesini almak olarak koydu. Doğru adaylarla yola çıkılması halinde CHP'nin seçimi kazanabileceği ilçe sayısının 25'e yükselebileceği değerlendirmeleri yapılıyor.
Sarıgül ve ekibinin Fatih'te aday gösterilecek olan eski başbakanlardan Necmettin Erbakan'ın yeğeni Sabri Erbakan ile seçimin kesinlikle kazanılabileceği değerlendirmesi yaparken, Ümraniye'de Sacit Eyüboğlu, Çekmeköy'de Hüseyin Avni Sipahi ve Şişli'de 2. Cumhurbaşkanı İsmet İnönü'nün torunu Hayri İnönü'nün aday gösterilmesini istedikleri ifade ediliyor.
ÖNDER CHP'DEN OY ALABİLİR
Sarıgül ve ekibinin HDP'den büyükşehir belediye başkanı olan Sırrı Süreyya Önder'in CHP'den de oy alabileceği endişesi taşıdıkları da kaydediliyor.
SON 20 GÜNDE 20 PROJE
Seçimlere iki aydan biraz fazla bir zaman kala yoğun şekilde seçim kampanyasını yürüten Sarıgül'ün son virajda fark atmaya yönelik adımlar atacağı belirtiliyor. Sarıgül'ün seçimlere 20 gün kala her gün önemli bir projeyi açıklayarak halkın desteğini artırmayı planladığı öğrenildi. Sarıgül'ün sandıklara sahip çıkmak için de geniş bir ekip oluşturduğu dile getiriliyor.


Şükran KABAN



UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...