Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Kartal Adliyesi'ndeki yangınla ilgili önemli gelişme

/ Kaynak: DHA
Kartal Adliyesi'ndeki yangınla ilgili önemli gelişme

GÜNDEM Haberleri  / DHA

Kartal'daki Anadolu Adalet Sarayı'nda geçen yıl çıkan yangınla ilgili 4 kişi hakkında 3 aydan 1 yıla kadar hapis cezası istemiyle dava açıldı.

nbsp;"Dünyanın en büyük" adliyesi olduğu belirtilen Kartal'daki Anadolu Adalet Sarayı'nda geçtiğimiz yıl Mayıs ayında çıkan yangınla ilgili 4 kişi hakkında "Taksirle yangına sebebiyet vermek" suçlamasıyla 3 aydan 1 yıla kadar hapis cezası istemiyle dava açıldı.GAZLI YANGIN SÖNDÜRME SİSTEMİ DEVREYE GİRMEDİ
nbsp;Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı'nın hazırladığı ve mağdur olarak yer aldığı iddianamede 17 Mayıs 2013 tarihinde saat 03.14 sıralarında adliyenin D bloğunda yangın çıktığı, yangından dolayı eksi 4. kattaki jeneratör dairesinin, eksi 3. kattaki soğutma grubu bölümü ve adliyenin dış cephe kaplamalarının zarar gördüğü belirtildi. İtfaiye ve bilirkişilerin olay yerinde inceleme yaptıktan sonra sunduğu rapora da yer verilen iddianamede, yangının eksi 4. katta bulunan jeneratör kumanda panolarında aşırı ısınma veya gevşek bağlantı nedeniyle kablo izolelerini tutuşturması ile meydana gelmiş olabileceği kaydedildi. Yangının bir üst kata ve dış cepheye sirayet etme nedeni olarak ise, gazlı yangın söndürme sisteminin devreye girmemiş olması gösterildi.




GÜNDEM
Kaynak: DHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...