Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

İİBF'lilerin kadro isyanı: 'Maliye, Maliye Mezununu Tanımıyor!'

İİBF'lilerin kadro isyanı: 'Maliye, Maliye Mezununu Tanımıyor!'

GÜNDEM Haberleri

İİBF mezunlarının tepkilerinin ardından gözler hükümete çevrildi. Hükümetin ilgili bakanlıklarla bu konuda bir çalışma yapması bekleniyor.

Genel hizmetler kadrosundaki büyük boşluğa rağmen genel idare hizmetleri konusunda eğitim almış tek fakülte olan (4421-4427-4429-4431-4459-4503-4507) kodlu yani İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi(İİBF) mezunları yerine 4001 kadrosundan atama yapılması 350 bin İİBF mezununu isyan ettirdi. Buna tepki gösteren İİBF'liler Derneği, İçişleri Bakanlığı'na gönderdiği dilekçede taleplerini dile getirdi. İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi(İİBF) mezunlarının kadro isyanı büyüyor. Farklı kadrolardan yapılan atamalara tepki gösteren İİBF mezunları, atamaların kamuyu büyük maliyet yüklediğini ifade etti. nbsp;Genel hizmetler kadrosundaki büyük boşluğa rağmen (4421-4427-4429-4431-4459-4503-4507) kodlu yani İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi(İİBF) mezunları yerine 4001 kadrosundan atama yapılması 350 bin İİBF mezununu isyan ettirdi. Buna tepki gösteren İİBF'liler Derneği, İçişleri Bakanlığı'na gönderdiği dilekçede taleplerini dile getirdi. Genel idare hizmetleri sınıfına çok az sayıda atama yapıldığını vurgulayan İİBF mezunları, bu durumun yıllarca idare eğitimi almış insanların idari görevlere atanamamasına nbsp;neden olduğuna dikkat çekti. nbsp; 2012 KPSS ye lisans düzeyinde giren kişi sayısının 931 bin 307 olduğunu, İİBF'li sayısının ise yaklaşık 350 bin olduğunu hatırlatan Dernek, merkezi alımlarla yapılan ilk atamada lisans mezunlarına 7 bin 328 kadro açıldığını bu kadro sayısından İİBF'lilere verilen kadronun 722 olduğunu vurguladı. Dernek, Devlet Personel Başkanlığı 23 Ocak 2013 verilerinin de mağduriyeti ortaya koyduğunu nbsp;belirterek, bu verilere göre Sağlık Hizmetlerinin yüzde 70.54'ü, Eğitim Öğretim Hizmetlerinin yüzde 94.15 i, Emniyet Hizmetlerinin yüzde 84,84 ü, Din Hizmetlerinin yüzde 75,89'u dolu iken, İİBF mezunlarının atanması gereken kadroları barındıran "Genel İdare Hizmetleri" sınıfının ise sadece yüzde 58,67'sinin dolu olduğunun altını çiziyor. İİBF'liler Derneği, ilgili kadrolarının nbsp;yaklaşık yarısının boş olmasının, kadro dağılımındaki haksızlığı gözler önüne serdiğini kaydetti. nbsp;"Maliye, Maliye Mezununu Kabul Etmiyor"
Üniversitelerin 'Maliye' bölümlerinde 4 yıl boyunca 'Maliye' ile alakalı dersler okuyan bireylerin atıl vaziyette kadro beklerken, Maliye Bakanlığına 4001 kodu altında maliye ile hiçbir alakası olmayanların atanmasına tepki gösteren Dernek, şunlara dikkat çekti; " İİBF bünyesindeki bölümler bile kendi arasında farklı özelliklere sahipken Maliye Bakanlığı'na İİBF müfredatı ile, maliye ile hiç alakası olmayan fen-edebiyat fizik , kimya, matematik mezunları yerleştirilmiştir. Maliye Bakanlığı'nın 4001 olması İİBF'nin ciddi şekilde kan kaybetmesine neden olmuştur. Zira tüm bölümler arası bir sıralama sınavı olmayan KPSS sonrası bu ve benzeri kurumlara nitelik sahibi bölümlerden alım yapılması gerekmektedir." İİBF mezunlarının haklı tepkilerinin ardından gözler Hükümet çevrildi. Hükümetin ilgili bakanlıklarla bu konuda bir çalışma yapması bekleniyor. nbsp;
TÜRKİYE GAZETESİ CENK ESEN-ANKARA

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...