BAŞA DÖN

Türkiye Gazetesi

Anasayfa > Haber > Maliyet artışı fırıncıları kızdırdı

Maliyet artışı fırıncıları kızdırdı

Maliyet fiyatlarının ikiye katlamasına rağmen, ekmek fiyatlarının yerinde sayması Kütahyalı fırıncıları ilginç çözüme teşvik etti. Bakkal, lokanta ve bayilere ekmek vermeyerek kâr artışı sağlayan fırıncı esnafı, fiyat belirleninceye kadar bu tavrını sürdürecek.



KÜTAHYA (İHA) - Kütahyalı fırıncılar, una yapılan yüzde yüz oranındaki zam nedeniyle bakkal ve bayilere ekmek vermeme kararı aldı. Maliyet fiyatlarının ikiye katlamasına rağmen, ekmek fiyatlarının yerinde sayması sebebiyle böyle bir karar aldıklarını belirten Kütahya Fırıncılar Odası Başkanı Hikmet Ekmekçioğlu, “Yeni ekmek fiyatları belirleninceye kadar bakkal, lokanta ve bayilere ekmek vermeme kararı aldık. Bu karar kesinlikle vatandaşlarımızı mağdur etmek için alınmamıştır. Fırınlar yine ekmek üretimine devam edecek. Ancak, bakkal, lokanta ve bayilere vermiş olduğumuz kâr payını, zarar ettiğimiz için fırıncı esnafının almasını istiyoruz. Şu anda 250 gram ekmeği 150 bin liraya satıyoruz. Un fiyatlarına yapılan yüzde yüz oranındaki zamlardan sonra bu ekmeğin fiyatı en az ikiye katlanması gerekiyor ki, zarar etmeyelim. Fiyat artışı için Esnaf Odaları Birliği İhtisas Komisyonu’na müracaat ettik” dedi. Öte yandan, fırıncıların bakkal ve bayilere ekmek vermemesi sebebiyle fırınlar önünde uzun kuyruklar oluşuyor. Vatandaşlar fırıncıların uyguladığı karara isyan ederek, “Ekmek alabilmek için saatlerce kuyruk bekliyoruz. Vatandaşa eziyet etmeye kimsenin hakkı yok. Bu belirsizliğin bir an önce giderilmesini istiyoruz” şeklinde tepkkilerini dile getirdiler.
 
 
 
 
 
 
 
Kapat
KAPAT