Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

45 kişi hakkındaki yakalama kararı kaldırıldı

45 kişi hakkındaki yakalama kararı kaldırıldı

GÜNDEM Haberleri

25 Aralık'ta aralarında işadamlarının da olduğu 41 kişi hakkında çıkartılan yakalama ve gözaltı kararının kaldırıldığı, ifadeye davet edildikleri öğrenildi

17 Aralık operasyonu ndan 8 gün sonra Savcı Muammer Akkaş tarafından 2. dalga operasyonu başlatılmıştı. Yakalama ve gözaltı kararı, 25 Aralık'ta Savcı Muammer Akkaş tarafından aralarında bürokrat, sanatçı ve işadamlarının da olduğu 41 kişi için çıkarılmıştı. İşte o karar kaldırıldı. nbsp;Gözaltı ve yakalama kararları, operasyonu başlatan savcı Muammer Akkaş tarafından alınmış ancak uygulanmamıştı.

Akkaş'ın gözaltı kararı verdiği isimler arasında Suudi iş adamı Yasin El Kadı ile iş adamları Cengiz Aktürk, Üsame Kutup, Fatih Saraç, Latip Topbaş, Nihat Özdemir, Orhan Cemal Kalyoncu ve Faruk Kalyoncu da bulunuyordu. Haklarındaki gözaltı kararı kaldırılan 41 kişiye davetiye gönderilerek, belirtilen tarihte İstanbul Cumhuriyet Savcılığına gelip ifade vermelerinin istendiği kaydedildi. Telefonu kayıtlı olan kişilere telefon aracılığıyla bildirimde bulunulduğu, telefonu kayıtlı olmayanlara ise çağrı kağıdı gönderildiği öğrenildi.

Aralarında iş adamlarının da bulunduğu 41 kişi hakkında 25 Aralık 2013'te gözaltı ve arama kararları çıkarılmıştı. Ayrıca 2 şirket ve 7 iş adamının mal varlığına tedbir kararı konulmuştu. Daha sonra savcı Muammer Akkaş'ın yerine 4 savcı görevlendirilmişti. Görevlendirilen savcılar, mal varlıklarına konulan tedbir kararını kaldırmıştı.

İstanbul Cumhuriyet Savcısı Muammer Akkaş, 27 Aralık'ta soruşturmadan alınmıştı. Savcı Akkaş, HSYK'nın bugün yayınladığı kararnameyle Tekirdağ Savcılığına atandı.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...