Belediye DEDAŞ'ı, personel içerdeyken mühürledi

/ Kaynak: AA
Belediye DEDAŞ'ı, personel içerdeyken mühürledi

YAŞAM Haberleri  / AA

Mardin Belediyesi,DEDAŞ'ın hizmet binasını işletme ruhsatı bulunmadığı ve imara aykırı olduğu gerekçesiyle personelin içinde bulunduğu saatlerde mühürledi.

Mardin Belediyesi hizmet binasının elektrikleri borcu bulunduğu gerekçesiyle Dicle Elektrik Dağıtım Anonim Şirketi (DEDAŞ) ekiplerince kesilmesinin ardından belediye de imara aykırı olduğunu öne sürerek, DEDAŞ hizmet binasını mühürledi. Mardin Belediyesi, DEDAŞ'ın hizmet binasının ruhsatsız olduğu ve imara aykırı olması nedeniyle personelin içinde bulunduğu saatlerde mühürledi. Mardin Belediye Başkanı Beşir Ayanoğlu, başkan yardımcıları, bazı meclis üyeleri ile Mardin-Diyarbakır karayolunda bulunan DEDAŞ hizmet binasının kapılarını mühürledi. Bu arada mesai saatinin devam etmesi nedeniyle hizmet binasında görev yapan bazı çalışanların da içeride kaldığı görüldü.

Ayanoğlu, yaptığı açıklamada, DEDAŞ binasının işletme ruhsatı bulunmadığı ve imara aykırı olduğunu öne sürerek, bu konuda yasal olarak aykırılık durumunu giderinceye kadar hizmet binasının mühürlendiğini söyledi.

"Bu işlemi gerçekleştirmek için buradayız. İnşallah arkadaşlarımız imara aykırılık durumunu giderir ve bize başvururlar. Biz de gereğini yerine getiririz. Eğer imar durumu aykırılıkları giderilmez ise belediye meclisinden çıkacak karar doğrultusunda hareket edeceğiz" diyen Ayanoğlu, meclisten yıkım kararının çıkması durumunda onu da uygulayacaklarını bildirdi.

nbsp;Personel hizmet binasında mahsur kaldı
DEDAŞ Elektrik Perakende Satış Yöneticisi Ekrem Yalçın ise borcundan dolayı belediyenin hizmet binasının elektriğinin kesildiğini anımsatarak, belediyenin de buna karşı DEDAŞ hizmet binasını mühürlediğini öne sürdü. Yalçın, şunları söyledi:

"Hürriyetlerini kısıtlayacak şekilde çalışanlarımız içeride mahsur kalmıştır. Bu tamamen hukuka aykırı bir davranıştır. Saat 16.00 civarında kapılarımızı mühürlediler. Yaklaşık 3 saattir içeride mahsuruz. Vatandaşın da işi aksadı. Belediyenin elektriğini borcundan dolayı kesmiştik. Bugün kısas niteliğinde bir uygulama oldu. Yasal yollara başvuruyoruz. Şu anda mahsur kaldık. Avukatlarımız Emniyete bildirdi. Bekliyoruz."

YAŞAM
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...