Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Esad, insanların açlıktan öldüğü Yermuk'a varil bombası attı

Esad, insanların açlıktan öldüğü Yermuk'a varil bombası attı

DÜNYA Haberleri

Esed rejiminin ablukasında olan ve insanların açlıktan öldüğü Yermuk Mülteci Kampına Suriye Ordu birlikleri varil bombalı saldırı düzenledi.

Suriye ordusu nun Yermuk Mülteci Kampı'na düzenlediği saldırıda 9 kişinin hayatını kaybettiği belirtildi. Suriye Genel Devrim Konseyi'nden (SRGC) yapılan açıklamaya göre, orduya bağlı bir helikopter, uzun süredir rejim güçlerinin kuşatması altında olan başkent Şam'daki kampı "varil bombasıyla" vurdu. Saldırıda ilk belirlemelere göre 9 kişi yaşamını yitirdi, onlarca kişi yaralandı. Açıklamada ayrıca, saldırının ardından kampta yaşayan yüzlerce kişinin, rejime ait kontrol noktalarına doğru kaçmaya başladığı ifade edildi.

Hamas ablukanın kaldırılması için görüşmeler yapıyor
Öte yandan, Hamas'ın Yermuk Mülteci Kampı'na uygulanan ablukanın sona ermesi için İran ve Lübnan Hizbullah'ı ile görüşmelerde bulunduğunu belirtti.

Hamas yetkilisi Halil el-Hayye, "Yermuk Mülteci Kampı'ndaki ablukanın sona ermesi için Suriye rejimine yönelik nüfuzlarını kullanması amacıyla İran ve Lübnan Hizbullah'ı ile görüşmeler yapıyoruz. Taraflar arasında karşılıklı anlayış sağlandı ama verdiğimiz çabalar henüz tam olarak başarıya ulaşmadı" dedi.

Suriye'nin başkenti Şam'da 187 gündür Esed rejiminin ablukası nedeniyle gıda ve ilaç girişine izin verilmeyen Yermuk Mülteci Kampı'nda 49 kişi açlıktan ölmüştü.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...