Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Atama depremi! Ergenekon savcıları dağıtıldı

Atama depremi! Ergenekon savcıları dağıtıldı

GÜNDEM Haberleri

Zekeriya Öz'ün ardından Ergenekon ve Balyoz savcıları da farklı yerlere atanmış oldu. Tayin dalgası, 17 Aralık'ın mimarlarına da uzandı.

Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu'nun "Adli Yargı Kararnamesi" sonucu 20 savcı ve hakimin görev yerleri değiştirildi. İşte o isimler... İstanbul Cumhuriyet Başsavcısı Turan Çolakkadı, İstanbul Bölge Adliye Mahkemesi Başsavcılığı'na atanırken, yerine Bakırköy Başsavcısı Hadi Salihoğlu getirildi. Salihoğlu, 2003 yılında DGM savcılarının bulunduğu minibüse düzenlenen bombalı saldırıda yaralanmıştı. nbsp;Ergenekon ve Balyoz soruşturmalarında görev alan; daha sonra Başsavcıvekili olan Fikret Seçen, Cihan Kansız ve Ercan Şafak'ın düz savcı olarak görev yerleri değişti. Seçen, Gebze'ye, Kansız, Sakarya'ya, Şafak da Kocaeli'ne atandı. TMK 10. madde ile yetkili İstanbul Cumhuriyet Başsavcıvekili Oktay Erdoğan ise, Bakırköy Başsavcıvekili olarak görevlendirildi.
Balyoz soruşturmasında da görev alan İzmir'deki liman soruşturmasının bağlı olduğu Cumhuriyet Başsavcıvekili Ali Haydar, Karşıyaka Savcılığı'na atandı.
Balyoz davasında duruşma savcılığı yaptıktan sonra geçtiğimiz yıl Anadolu Yakası Cumhuriyet Başsavcıvekiliği'ne atanan Savaş Kırbaş, Gaziosmanpaşa Cumhuriyet Savcılığı'nda görevlendirildi. nbsp;
'İkinci dalga' operasyonunu yürütürken "Basına bilgi sızdırdığı gerekçesiyle" soruşturmadan el çektirilen ve halen Dink soruşturmasını da yürüten savcı Muammer Akkaş, Tekirdağ'a gönderildi.
Özel yetkili savcıyken İstanbul'daki KCK soruşturmalarını yürüten ve şu an memur suçlarına bakmakla görevli olan savcı Adnan Çimen, Büyükçekmece'ye atandı.
Hatay'da insani yardım taşıdığı belirtilen TIR'da arama yapmak isteyen Adana Cumhuriyet Savcısı Özcan Şişman, Mersin Cumhuriyet Savcılığı'na atandı.


3 SAVCI HAKKINDA İNCELEME İZNİ nbsp;
Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, 17 Aralık soruşturmasını yürüten savcı Celal Kara, 2. dalga operasyonu başlatan Muammer Akkaş ve Bakırköy Başsavcıvekilliğine atanan Zekeriya Öz hakkında inceleme izni verdi. HSYK 3. Dairesi, üç savcı hakkındaki iddiaları araştırmak için müfettiş görevlendirecek. Gelen rapor doğrultusunda 3. Daire, soruşturma izni verilip verilmeyeceğine karar verecek.
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...