Davos'tan hem övgü hem dâvet

Davos'tan hem övgü hem dâvet

GÜNDEM Haberleri

Türkiye ekonomisini öven Dünya Ekonomik Forumu, 2009'da rest çekerek 'Bir daha gelmem' diyen Başbakan Erdoğan'ı bu yıl da Davos'a davet etti.

Türkiye ekonomisini öven Dünya Ekonomik Forumu, 2009'da rest çekerek "Bir daha gelmem" diyen Başbakan Erdoğan'ı bu yıl da Davos'a davet etti. 22-25 Ocak 2014 tarihleri arasında İsviçre'nin Davos kentinde düzenlenecek Dünya Ekonomik Forumu toplantısına 40'tan fazla devlet ve hükümet başkanı katılacak. Toplantı hazırlıklarını sürdüren Dünya Ekonomi Forumu Avrupa Başkanı Nicholas Davis, Türkiye'den övgüyle bahsetti. Türkiye ekonomisinin güçlü olduğunu belirten Davis, son derece rekabetçi bir iç pazarın ve hali hazırda sağlam bir altyapının avantajlarından yararlanabildiğini anlattı. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a davet gönderdiklerini dile getiren Davis, şunları söyledi: "Türkiye'nin mevcut ekonomik durumu hala birçok Avrupa ekonomisinden çok daha iyi durumda. Küresel rekabet gücünü artırabilmek için reformlarını sürdürmesi gerekiyor. Coğrafyasında komşu olan ülkelerin, Türkiye'yi ekonomik gelişme modeli olarak örnek alabilir."
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...