Emenike: Hapis hayatı yaşadım

Emenike: Hapis hayatı yaşadım

SPOR Haberleri

Emenike, 'Moskova günlerim benim için tam bir kâbustu. Günlerce ağladım. Geri dönüşüme ilk transfer teklifinden daha çok sevindim' dedi.

Fenerbahçe'ye gidişi gibi dönüşü de olay olan Emmanuel Emenike bu garip transfer yolculuğunun hikâyesini ilk kez anlattı. Karabük'ten Fenerbahçe'ye transfer olduğunda büyük mutluluk yaşadığını dile getiren Nijeryalı yıldız, "Her oyuncu gibi ben de futbolu mümkün olan en üst düzeyde oynamanın hayalini kuruyordum. Türkiye'ye geldiğimde ise kendime Fenerbahçe'yi hedef koydum. Transferim gerçekleştiğinde hissettiklerimi anlatmam gerçekten zor. Adeta bulutların üzerindeydim. Ama sonra her şey bir anda kabusa döndü" dedi. 3 Temmuz süreciyle birlikte kendisi için de zor günlerin başladığını belirten Emenike, Topuk Yaylası'nda Aykut Kocaman beni yanına çağırıp gönderileceğimi söylediğinde büyük bir şok yaşadım. Hocama sarılıp takımda kalmak için ağladım. Ama o bana kulübün büyük bir sıkıntı içinde olduğunu anlattı ve 'En değerli oyuncumuz sensin, paraya ihtiyacımız var. Seni satmaya mecburuz' dedi. Bu benim için büyük bir yıkım oldu. Ama asıl kâbus Rusya'ya gittiğimde başladı" ifadesini kullandı. nbsp;İşin içine ırkçılık da girince...
"Spartak Moskova'ya transferim beni bilmediğim bir dünyaya taşıdı" diyen Emenike, "Moskova'da tamamen cam bir binada yaşıyordum. Dil bilmiyorum, kimseyi tanımıyorum. Bana bir şoför verdiler. Hayatım ev, idman ve maçtan ibaretti. Sosyal hayatım sıfırdı. Adeta bir hapis hayatı yaşıyordum. Takımdaki oyuncular dışında hiç arkadaşım yoktu. Bunlara dayanmak zaten zordu. Ama bir de işin içine ırkçılık girdiğinde hayat çekilmez bir hal aldı. Psikolojim bozuldu, tamamen dibe vurdum. Üstüne bir de sakatlık yaşayınca bunalıma girdim. Günlerce ağladım" itirafında bulundu. nbsp;
Artık gülmek istiyorum
Sezon başında Fenerbahçeli idareciler transfer için benimle konuşmaya geldiğinde yaşadığım mutluluk sarı-lacivertli formayı ilk giydiğim andan bile fazlaydı. Rusya'da dayanmamı sağlayan tek şey bir gün yeniden Fenerbahçe'ye dönebilmenin hayaliydi ve gerçek oldu. Ağlayarak gittim, ağlayarak döndüm. Fenerbahçe için çok gözyaşı akıttım. Ama buna değer. Sadece Türkiye'nin değil dünyanın en önemli kulüplerinden birindeyim. Burada mükemmel bir aile ortamı var ve artık ağlamak değil, sezon sonunda şampiyonluk kupasını kaldırıp gülmek istiyorum. Bundan sonra sadece mutluluk gözyaşları dökeceğim. Bu kulübü gerçekten çok seviyorum" dedi.
M.EMİN ULUÇ



UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...