Türksat 4A uydusu Baykonur uzay üssüne getirildi

/ Kaynak: CHA
Türksat 4A uydusu Baykonur uzay üssüne getirildi

GÜNDEM Haberleri  / CHA

Türkiye'nin haberleşme kapasitesini üç kat artıracak olan Türksat 4A uydusu, fırlatılmak üzere Kazakistan'ın Baykonur uzay üssüne getirtildi.

Üretimi Japonya'da tamamlanan Türksat A4 uydusunun bir kargo uçağı ile Japonya'dan Kazakistan'ın Baykonur uzay üssüne ulaştırıldığı açıklandı. nbsp;15 Şubat'ta fırlatılması planlanan uydu, gümrük işlemlerinin tamamlanmasının ve montaj ile test kontrollerinin yapılmasından sonra fırlatılmaya hazır hale getirilecek. Baykonur uzay üssünden 15 Şubat'ta Proton taşıyıcı roketiyle fırlatılacak olan uydu, Türkiye başta olmak üzere Orta Asya, Orta Doğu, Avrupa ve Afrika kıtaları üzerindeki yayın kalitesini artıracak. nbsp;Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, yeni yılın ilk haftası Japonya'ya yaptığı resmi program kapsamında, Türksat 4A ve Türksat 4B uydularının yapıldığı Tokyo'daki Mitsuhishi Electric firmasının uydu üretim merkezini ziyaret etmiş ve uyduyu teslim almıştı. Haberleşme uydusu olan Türksat 4A, Japon Mitsubishi Electric firmasının geliştirdiği DS2000 platformu üzerinde inşa edildi.


GÜNDEM
Kaynak: CHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...