İstanbul Maratonu 3. kez "Altın" kategoride

/ Kaynak: AA
İstanbul Maratonu 3. kez "Altın" kategoride

SPOR Haberleri  / AA

İstanbul Maratonu, IAAF tarafından dünyanın en iyi maratonlarına verilen "Altın Kategori" nişanesine 3. kez layık görüldü.

İstanbul Spor Etkinlikleri ve İşletmeciliği Ticaret AŞ'den (Spor AŞ) yapılan açıklamada, 2013 yılında düzenlenen 35. İstanbul Maratonu sonrasında yapılan başvurunun onaylanmasının ardından, 16 Kasım 2014 tarihinde koşulacak olan 36. İstanbul Maratonu bir kez daha "Altın Kategori"ye adını yazdırmış oldu. 2008-2011 yılları arasında "Gümüş Kategori"de (Silver Label) yer alan İstanbul Maratonu, 33. maratonda gösterilen başarılı organizasyon sonucunda, 2012 yılı için "Altın Kategori"de koşulmaya hak kazanmıştı. 2012 yılında, IAAF'ın kategori unvanlarını veren yetkili ismi Sean Wallace-Jones'un da organizasyonu baştan sona izleyerek değerlendirdiği başarılı organizasyonun ardından IAAF Başvuru Formu doldurularak yapılan resmi başvurunun onaylanması ile İstanbul Maratonu 2. kez "Altın Kategori"ye kabul edilmişti.


SPOR
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...