Projeyi reddedip kredi vermeyen kurum gerekçesini de yazacak

Projeyi reddedip kredi vermeyen kurum gerekçesini de yazacak

Ekonomi Haberleri

Kamu Denetçiliği Kurumu, bir proje sunarak kredi isteyen şirketin reddedilmesi kararını inceledi ve "Reddeden gerekçesini yazacak" kararına imza attı.

Kamu Denetçiliği Kurumu, bir proje sunarak kredi isteyen şirketin reddedilmesi kararını inceledi ve "Reddeden gerekçesini yazacak" kararına imza attı. Karar, Samsun'da faaliyet gösteren şirketin başvurusu üzerine gerçekleşti. Şirket, 29 Kasım 2011'de "Tuvalet-Banyo Mobilize Sistem" adlı projesini kredi almak için KOSGEB'e (Küçük ve Orta Boy İşletmeleri Geliştirme İdaresi Başkanlığı) sundu. Kurul, 14 Aralık 2011'de sözlü ve yazılı sunumları dinledi ve projenin reddine karar verdi. Şirket 'ret' kararına itiraz etti ama KOSGEB Samsun Merkezi Hizmet Müdürlüğü Değerlendirme Kurulu kabul etmedi. Şirket bu defa da KOSGEB Genel Merkezi'ne başvuru yaptı. Talebi değerlendiren Başkanlık da ret kararı verince şirket sebebini sordu. Gelen cevap, "Projeniz uygun görülmedi" şeklinde oldu. Bunun üzerine şirket yöneticileri Kamu Denetçisi'ne (Ombudsman) başvurdu. Başvuruyu değerlendiren Ombudsman, emsal bir karara imza attı. Kararda, "İyi yönetim ilkeleri çerçevesinde yapılan başvurulara cevaplar gerekçeli, açık ve anlaşılır şekilde olması gerekir" dedi. Kararda ayrıca, şikâyetçi şirketin projesinin yeniden incelenmesini istendi.
Gökhan Özdağ/TÜRKİYE GAZETESİ


UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...