Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

25 dakika can çekiştiren idam

25 dakika can çekiştiren idam

DÜNYA Haberleri

ABD'nin Ohio eyaletinde idam mahkumu Dennis McGuire, daha önce denenmemiş bir karışımla infaz edildi.

ABD'li yetkililer, 53 yaşındaki Dennis McGuire'nin yaklaşık 25 dakika boyunca can çekiştikten sonra öldüğünü açıkladı. McGuire'nin avukatı Allen Bohnert, sedatif midazolam ve ağrı kesici hydromorphone verilen müvekkilinin infazını "başarısız olmuş, son derece acı verici bir deneyim" olarak niteledi.McGuire'nin avukatları, daha önce denenmemiş karışımın mahkumun "acı ve dehşet içinde" nefes almaya çalıştığı, tıp literatüründe "hava açlığı" olarak bilinen duruma neden olabileceği uyarısıyla infazı engellemeye çalışmıştı. nbsp;McGuire'ın ölümünün, eyalette idam cezalarının yeniden uygulanmaya başlandığı 1999 yılından bu yana en uzun süren infaz olduğu belirtildi.
HAMİLE KADINA TECAVÜZ ETTİ nbsp;
1989'da hamile Joy Stewart'a önce tecavüz edip sonra bıçaklayarak öldürmekten idama mahkum edilen McGuire'ın ailesi, eyalete karşı dava açacaklarını söyledi.Stewart'ın ölümü aylarca sır olarak kalmış ancak McGuire'ın bir başka suçtan tutuklanmasının ardından ortaya çıkmıştı.
5 MAHKUM DAHA ÖLÜMÜ BEKLİYOR nbsp;
Ohio'da bu yıl idam edilmeyi bekleyen beş mahkum daha bulunuyor. ABD'de halihazırda 32 eyalette ölüm cezası uygulanıyor. Ölüm cezası, genellikle zehirli iğne ile infaz ediliyor.
İLAÇ SATIŞINA YASAK nbsp;
İnfazlarda 2010 yılından bu yana "barbiturat pentobarbital" karışımı kullanılıyordu. Ancak "pentobarbital" üreten ilaç şirketlerinin infazlarda kullanılmak üzere eyalet cezaevlerine ilaç satışını yasaklama kararı almasının ardından yetkililer, zehirli iğne yönteminde kullanılacak yeni ilaç arayışına girdi.Geçen yıl Teksas ve Florida'da mahkumlar, farklı ilaçlar kullanılarak nbsp;infaz edilmiş ve kullanılan ilaç karışımları, tartışmalara neden olmuştu.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...