Komedyen dediğin az deli olmalı

Komedyen dediğin az deli olmalı

YAŞAM Haberleri

Oxford'un araştırmasına göre; şizofrenin ılımlı halini ve duygu bozukluğu taşıyan komedyenler; orijinal ve mizahi fikirleri daha iyi kaynaştırıyor

İnsanları eğlendirebilme yeteneğine sahip kişilerin çoğunda bir tür "şizofreni" rahatsızlığı olan psikotik kişilik bozukluğu bulunduğu tesbit edildi. Oxford Üniversitesi'nden uzmanların yaptığı araştırmada; İngiltere, ABD ve Avustralya'dan 119'u kadın 523 komedyen incelendi. Komedyenlere, internet üzerinden psikotik kişilik özelliklerinin tespiti için hazırlanan sorular yöneltildi. Araştırmacılar, komedyenlerin, psikotik kişilik özelliklerini tanımlayan 4 ana grupta belirgin biçimde diğerlerinden daha fazla puan aldıklarını, özellikle hem içe kapanık hem de dışa dönük kişilik özelliklerinde yüksek skor yaptıklarını açıkladı. Uzmanlar, bu sıra dışı kişilik yapısının, komedyenlerin eğlendirme kabiliyetinin açıklanmasına yardımcı olabileceğine inanıyor. Profesör Gordon Claridge, şizofrenik psikozun mizaha zarar verebileceğini ancak onun ılımlı halinin, insanların geniş bir perspektiften bakma kabiliyetini geliştirebileceğini söyledi. Bipolar duygulanım bozukluğunda görülen manik düşünme biçiminin de kişilerin, yeni, orijinal ve mizahi bağlantılar için fikirleri kaynaştırmasına yardımcı olabileceği belirtildi.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...